Haberler

Atatürk'ü Gören "Şanslı" Son Kuşak

Bugüne kadar eşi ile birlikte açtıkları bine yakın ‘’Atatürk Fotoğrafları’’ sergisinin yanı sıra 20’si Atatürk ve Türkiye yakın tarihi üzerine olmak üzere 55 kitap yazan Hanri Benazus, Atatürk’ü gören ‘’şanslı’’ son kuşağın temsilcisi olmanın gururunu yaşıyor.

Bugüne kadar eşi ile birlikte açtıkları bine yakın "Atatürk Fotoğrafları" sergisinin yanı sıra 20'si Atatürk ve Türkiye yakın tarihi üzerine olmak üzere 55 kitap yazan Hanri Benazus, Atatürk'ü gören "şanslı" son kuşağın temsilcisi olmanın gururunu yaşıyor.

İlerleyen yaşına rağmen ulusal ve uluslararası arenada birçok söyleşi, seminer ve toplantıya katılarak Atatürk'ü anlatan Hanri Benazus, Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde açtığı sergide, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bugün 84 yaşında olduğunu, Atatürk'ü ise 7 yaşında bir çocukken tanıdığını söyledi.

"ATATÜRK'ÜN LEBLEBİSİNİ YEDİM"

Atatürk, Ege Manevralarını izlemek için Aydın Ortaklar'a geldiğinde katip olan babasının peşine takılarak tren istasyonuna gittiğini ve onu tanıma şerefini yaşadığını söyleyen Benazus, "İşte o zaman içimde sevgi ateşi yanmaya başladı. Atatürk peronda köylüler ve karşılayıcılarla sohbet ederken, benim saçlarımı okşayıp elimden tuttu ve ardından trenine bindirdi. Orada Atatürk'ün önüne konulan tüm leblebileri hem yedim hem ceplerime doldurdum" dedi.

"Hayatımın en mutlu anı" olarak Atatürk'ü gördüğü günü anlatırken gözleri dolan Hanri Benazus, yeni kuşakların Atatürk'ü gerektiği kadar tanımamasından yakındı. Oysa Atatürk'ün bir dünya lideri olduğunu anlatan Benazus, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'ye hiç ayak basmamış ABD'li psikiyatr Prof. Dr. Anold Ludwig, bir kitabında, 20. yüzyılda tüm dünyada Roosevelt'e, Gaulle'den Nehru'ya, Churchill'den Hitler'e, Mussolini'den Mandea'ya, Stalin'den Nasır'a ve Arafat'a kadar 2000 kadar lider hakkında 18 yıllık araştırma yapmış. Bu araştırma sonunda 377 belli başlı devlet adamı tespit etmiş ve onlara 200 kadar değişik değerlendirmeye göre 1'den 31'e kadar puan vermiş.

Bu değerlendirmeye göre, Roosevelt ve Mao 30'ar puan alırken, Nehru 25, Churchill 22, Golda Meir 12, Fidel Castro 23, Lenin 28, Khomeini 23, Kennedy 15 puan almışken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 31 puanla 20. Yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı unvanı hakkına layık görülmüştür. "

Hanri Benazus, "Türk devriminin ölümsüzlüğü, kültürel, siyasal, ekonomik bütünlük içinde Türk toplumunun insanca ve çağı aşan bir yaşam kurmayı amaçlamasından kaynaklanır. Atatürk'ün taşıdığı evrensel özün de nedeni budur. Bana kalırsa bu bütünlük kavranamadığı için Türk devrimi de, Atatürk de gereği ölçüde anlaşılabilmiş değildir" dedi.

KİTAPLARININ GELİRİ TÜRK EĞİTİM VAKFI'NA

Adana Optimum'da açtığı ve 5 bin adetlik koleksiyonundan seçtiği Atatürk Fotoğrafları sergisinde, kitaplarını da imzalayan Hanri Benazus, elde ettiğin geliri de makbuz karşılığında Türk Eğitim Vakfı'na bağışlıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hanri Benazus Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title