Haberler

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Fakülte salonunda düzenlenen törene, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, Vali Yardımcısı Mustafa Altınpınar, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Artvin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Aydoğdu, törende yaptığı konuşmada, dostluk ve arkadaşlığın, bir memleketin gücü olduğunu belirterek, ''Birbirini seven insanlar memleketini de sever. Buradan mezun olan arkadaşlar çok önemli bir dönüm noktasını yaşıyor. Ama ben kendilerini uyarıyorum ve onlara daha büyük bir sorumluluğu hatırlatıyorum. Bugün okul bitmiyor, bugün daha büyük bir okul başlıyor. Hayat mektebi dediğimiz, hayat okulu, yaşam kavgası bir şekilde başlıyor'' dedi.

Tarihe dair ilk ve son sözlerin sınır vilayetlerinde söylendiğini de ifade eden Vali Aydoğdu, "Artvin tarihin ilk ve son sözlerin söylendiği yerlerdir. Sınır vilayetlerinin böyle bir özelliği vardır. Tarihe dair ilk sözler sınırda söylenir, son sözlerde sınırda söylenir. Artvin'de okuyor olmanın, Artvin'de mezun olmanın öğretmen adayı arkadaşlara yüklediği ilk görev millet ve tarih ilmidir. İkincisi ise, Artvin'de görev yapıyor olmanın getirdiği görevdir. Artvin elimizdeki son Karadeniz'dir. Karadeniz'in doğal güzelliklerini, tabii güzelliklerini hoyratça harcadık. Henüz bitiremedik, Karadeniz çok zengin. Hala her güzel ama Artvin'de bu güzellikler el değmeden yaşıyor. Bu konuda da tabiattan aldıkları bir ibret olmalı, bir görev olmalı. Bunu da unutmamalarını istirham ediyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Oktay Torul ise Türk eğitim ordusuna katılan meslektaşlarının, milli ve manevi değerleri esas alan, demokratik, laik, çağdaş ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı, öğrencilerin zihinsel ve kişilik gelişimlerini sağlayacak, öğrenim teknolojilerini iyi kullanan, meslektaşlarıyla, velilerle ve yöneticilerle işbirliği içinde, yaşam boyu öğrenmenin gereğini kavrayan ve kavratan, iyi ahlaklı ve güvenilir olarak görev yapacaklarına candan inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından mezuniyet andı okunarak mezun olan 50 öğrenciye diplomaları verildi. Törenin ardından mezun olan öğrenciler keplerini havaya attılar.

(ZA-ÖS-MU-Y) 02.06.2008 14:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title