Haberler

Arılara Bal Ormanı, Kuşlara Sıcak Yuva

Osmaniye Valiliği ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bal ormanı açılışı ve kuş yuvası dağıtım töreni, Düziçi ilçesine bağlı Gökbayır Köyü'nde yapıldı.
Bölge Müdürlüğü tarafından "Kuşlara çekilişsiz kurasız villa"...

Osmaniye Valiliği ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bal ormanı açılışı ve kuş yuvası dağıtım töreni, Düziçi ilçesine bağlı Gökbayır Köyü'nde yapıldı.

Bölge Müdürlüğü tarafından "Kuşlara çekilişsiz kurasız villa" sloganı ile başlatılan kuş yuvası dağıtımı ve bal ormanı tesisi törenine Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Arıcılar Birliği İl Başkanı Emin Gaffaroğlu, Kurum Amirleri, İşletme Müdürü Ferdi Özer ve İşletme Şefleri ile çok sayıda davetli ve köylü vatandaş katıldı.

İşletme Müdürü Ferdi Özer'in açılış konuşması ile başlayan törende Arıcılar Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu, "İlimizde yıllık bin ton civarında bal üretilmektedir, hedefimiz üstün verimli arılarla kaliteli bal üretmek, bal ormanları ile arılarımız sonbahardan ilkbahara yani bal üretim mevsimine daha güçlü girecek, ürettikleri doğal kaliteli ballarla arıcılarımız ekonomik olarak güçlenecekti" dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın talimatı ile Bölge Müdürlüğü olarak kırsal alanda yaşayan köylülerin geçimini bulunduğu yerde sağlamasına katkı sağlayarak, köylerden göçü önlemeye çalıştıklarını söyledi. Acer, "Bu çalışmalardan biri olan bal ormanı projeleri. Hizmeti arıcılarımızın ayağına götüren, suyu, bitkiyi, arının hizmetine sunarak bal verimini arttıran önemli projelerdendir. Bölge Müdürlüğü olarak bu yıl 212 hektar alanda 15 bal ormanı tesis ettik. Bu ormanlara 41 bin 125 adet fidan dikerek bin 20 kilo tohum attık. Arıcılarımıza kovan desteği verdik ve önümüzdeki yılda buna devam edeceğiz. Ülkemizde yıllık üretilen 80 bin ton balın 10 bin tonu bölge müdürlüğümüz sınırlarında üretilmektedir. Bu balın kalite ve veriminin artırılması bal ormanları ile olacaktır. Ayrıca bugün doğal dengenin devamına katkı sağlamak için orman zararlıları ile biyolojik mücadele kapsamında kuş yuvaları dağıtacağız. Ağaçlara astığımız bu yuvaların doluluk oranı yüzde 70'i bulmaktadır" diye konuştu.

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu ise konuşmasında "Bizler devlet olarak vatandaşımıza altyapı ve sağlık hizmetleri yanında gelir getirici imkanlar da sunmaya çalışıyoruz. Bugün artık ormancılar ormanı köylüden korumaya çalışmıyor, çünkü artık ormanın gerçek sahibinin köylü olduğu biliniyor. Bal ormanı çalışmaları, kuş yuvası dağıtımı, defne üretimi gibi gelir getirici faaliyetlerle köylülerin bulundukları yerde kalarak geçimlerini sağlamaları temin ediliyor. Aynı zamanda Orköy kredileri, AB projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, Tarım Bakanlığı kredileri ile ekonomik düzeylerine katkıda bulunuyoruz. Bu projelerden vatandaşı haberdar etmeli hizmetleri onlara ulaştırmaya çalışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından tören, halk müziği konseri ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. Daha sonra bal ormanının açılışı yapıldı. Burada kekik, kır nanesi ve Arı otu tohumu ekildi ayrıca protokol tarafından sahaya fidan dikildi. Tören, kuş yuvalarının ağaçlara asılmasıyla son buldu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Acer Osmaniye Düziçi Yerel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title