Haberler

Antalya Küçük Aksu Barajı'nda Çalışmalar Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Antalya’da inşa ettiği Küçük Aksu Barajı’nda çalışmalar devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün Antalya'da inşa ettiği Küçük Aksu Barajı'nda çalışmalar devam ediyor.

DSİ Genel Müdürlüğü'nün Antalya'da inşa ettiği Küçük Aksu Barajı'nda çalışmalar devam ediyor. Baraj ile bölgede toplam 44 bin 100 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

BARAJDA FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 57'E ULAŞTI

Baraj, Antalya'ya 45 kilometre mesafedeki Gebiz Kasabası'nın 5 kilometre kuzeydoğusunda Küçük Aksu Deresi üzerinde inşa ediliyor. Ön yüzü beton kaplı kum-çakıl dolgu tipindeki baraj temelden 95,72 metre yüksekliğinde tesis edilecek.

Küçük Aksu Barajı'nda bugün itibariyle derivasyon tüneli kazı ve destekleme çalışmaları, su alma yapısı, can suyu için tünel alt yarısında can suyu boru imalatları ile baraj ulaşım yolu ve kret (tünel) ulaşım yolu kazı - dolgu çalışmaları tamamlandı. Küçük Aksu Barajı hakkında değerlendirmede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Antalya Gebiz Kasabası, Hacıosmanlar, Akçapınar ve Çatallar köylerine ait 44 bin 100 dekar zirai alanı sulayacak olan ve aynı zamanda taşkın koruma ile enerji üretimi maksadı da bulunan baraj inşaatında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ayrıca, Aksu ilçesinin verimli arazilerinin taşkın riskini azaltacak olan barajda fiziki gerçekleşme yüzde 57 seviyesine ulaştı" dedi.

MİLLİ EKONOMİYE 41 MİLYON TL'LİK KATKI

Bakan Veysel Eroğlu, "Küçük Aksu Barajı ile Aksu ilçesine yılda 28,39 milyon metreküp içmesuyu temin edeceğiz. Aynı zamanda bölgede 44 bin 100 dekar zirai alana sulama suyu sağlanacak ve yılda 6 milyon kiloWatt. saat enerji üretilecek. Proje tamamlandığında milli ekonomiye yılda 41 milyon TL katkı ve 5 bin 292 kişiye de istihdam sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Antalya Gebiz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title