Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Salcano bisiklet firması tarafından Alanya'ya özel gezi bisikleti tasarladı.

Fotosuz

===

alanya'ya özel bisiklet üretildi

Salcano bisiklet firması tarafından Alanya'ya özel gezi bisikleti tasarladı. Firmanın Alanya bayisine gönderdiği bisiklet, Alanya Belediyesi'ne hibe edildi.

ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun talebi üzerine Salcano bisiklet firması, ilçeye özel 3 vitesli gezi bisikleti tasarladı. Kullanım ömrü 8 ile 10 yıl arasında olan, üzerinde 'Alanya' yazan bisikleti Salcano firması, Alanya'daki bayisi Olgu A.Ş.'ye gönderdi. Şirketin Genel Müdürü Veliddin Taşkıran ise bisikleti Alanya Belediyesi'ne hibe etti.

ENCÜMENDE TANITTI

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, hibe edilen örnek bisikleti encümen toplantısında tanıttı. Geçen yıl nisan ayında Alanya'da başlayan 48'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Salcano firmasının yetkilileriyle bir görüşmesi olduğunu belirten Başkan Sipahioğlu, "Alanya'nın bisikletin en çok kullanıldığı bölgelerden biri olduğunu söylemiştim. Onlar da duyarlılık gösterdiler ve Salcano Alanya modelini yaptılar. İlkini de bize hediye ettiler. Önümüzdeki günlerde ise piyasaya verecekler" dedi.

1 AY SONRA PİYASADA

Olgu A.Ş. Genel Müdürü Veliddin Taşkıran ise, "Alanya'nın fiziki koşulları göz önüne alınarak ince tekerlekli, pedaldan frenli ve aydınlatma sistemi için dinamolu bir bisiklet üretildi. İstanbul'daki fabrikada üretilecek Alanya bisikleti 1 ay sonra yaklaşık 750 TL'den satışa sunulacak" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Sipahioğlu'nun bisikletle fotosu - Veliddin Taşkıran

===

Suçlular polisten kaçamadı

FİNİKE'de 2012 yılında polis sorumluluk alanında 363 adli olay meydana geldiği kaydedildi. İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, sorumluluk bölgelerinden meydana gelen adli olayların yüzde 97'sinin aydınlatıldığını kaydetti. İlçede 363 adli vaka meydana geldiğini anlatan Çakmaklı, 351 olayın faillerinin yakalandığını söyledi. Olayların yüzde 97'sinin aydınlatıldığını yüzde 3'nün faili meçhul kaldığını vurgulayan Çakmaklı, Türkiye ortalamasının üzerinde başarı elde edildiğine değindi.

Bu başarının altında 'Toplum Destekli Polislik' projesi kapsamında vatandaşlarla birlikte çalışmanın öneminin büyük olduğunu anlatan Çakmaklı, "Komşu kollama, esnaf koruma ve kollama, güvenli okullar, trafik güvenliği yeni açılımlar, mahalle polisliği gibi önemli suç önleme ve suçluları yakalamaya yönelik projelerimiz sayesinde suçlar aydınlatıldı. Mobese kameralarının da buradaki katkısı çok büyüktür" diye konuştu.

2012 yılında en fazla suç artışının yüzde 66 ile kişilere karşı işlenen suçlar olduğuna dikkati çeken Çakmaklı, 176 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 23 bin 234 TL idari para cezası uygulandığını söyledi. Hırsızlık olaylarında ise düşüş yaşandığını belirten Çakmaklı, "Sorumluluk bölgemizde hırsızlık olayları toplamında yüzde 12 düşüş yaşandı. Olayların yüzde 70'i aydınlatıldı. Olayları olmadan önleyebilmek amacıyla yaklaşık 5 bin kişinin GBT kayıtları soruldu. Aranan 66 kişi yakalandı" dedi.

Trafik uygulamaları hakkında da bilgi veren Çakmaklı, 6 bin 681 aracın denetlendiğini vurguladı. Kural ihlali yapan 1537 sürücü hakkında yasal işlem yapıldığına dikkati çeken Çakmaklı, 280 bin TL para cezası uygulandığını, 310 aracın ise trafikten men edildiğini belirtti. Suç ve suçlularla mücadelenin en önemli basamağının suç meydana gelmeden önlemek olduğunu anımsatan Çakmaklı, 'Polis vatandaş el ele Finike'de daha huzurlu günlere' sloganıyla göreve devam edeceklerini kaydetti.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Haşim Çakmaklı - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hasan Sipahioğlu Taşkıran Antalya Finike Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title