Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu hakkında işverenlerle çalışanlara eğitim vermek amacıyla seminer düzenlendi.

Foto: Halil Ordu, Nazif Alp

===

Güzellik uzmanlarına iş güvenliği anlatıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu hakkında işverenlerle çalışanlara eğitim vermek amacıyla seminer düzenlendi. Cam Piramit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerin ilk etabında, güzellik uzmanlarına iş sağlığı ve güvenliği anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan, 20 meslek grubuna yönelik düzenlenen seminerin ilkinde güzellik uzmanlarına bilgi verildiğini ifade etti.

Yıl içerisinde değişik zamanlarda yapılacak eğitim seminerleri ile Antalya'da farklı meslek gruplarında çalışanlara iş sağlığı ve iş güvenliğinin anlatılacağını aktaran Arslan, ücretsiz gerçekleştirilen seminere katılanlara sertifika da verileceğini belirtti. Arslan, iş güvenliği ve iş sağlığı kanununu meslek gruplarına anlatarak, iş kazalarını en aza indirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Arslan, yeni kanunla eğitim almayan personeli çalıştıran işverene de 1000 lira ceza kesileceğini ifade etti.

Daha sonra Tedbir Ortam İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından kentte görev yapan kuaför, berber, manikür, pedikür ve cilt bakım uzmanlarına kanun hakkında bilgi verildi. Sabah ve öğle olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen seminere 450 kişi katıldı. Seminerde iş güvenliği uzmanı Eren Bağcı işyeri güvenliğini, işyeri hekimi Murat Durna ise işyeri ortamında çalışanların sağlığını korumak amacıyla alınması gereken önlemleri anlattı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hürdoğan Arslan portre, seminere katılanlardan, Murat Durna ile Eren Bağcı fotosu

===

Cem Karaca sevgisi AKM'ye sığmadı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlenen konsere, Cem Karaca hayranları yoğun ilgi gösterdi. Kendine has yorumu ile Türk müzik tarihine damga vuran sanatçının eserleri, Cem'niyet Grubu ve Turhan Yükseler yönetimindeki senfoni orkestrası eşliğinde solist Devrim Altanay tarafından seslendirildi.

SENFONİ İLE SÖYLEMEK KEYİF

Altanay konser öncesi yaptığı konuşmasında, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Cem Karaca şarkılarını senfoni ile birlikte söylemenin ayrı bir keyif verdiğini ifade eden Altanay, "Büyük bir sabır ve zaman çemberi içinde çalıştık. Şarkıları senfoni orkestrası ile birlikte söylemekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

SEYİRCİLER DE EŞLİK ETTİ

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte ünlü sanatçı hafızalarda yer eden unutulmaz şarkıları ile anılırken izleyiciler birçok parçayı Devrim Altanay ile birlikte söyledi. Konser sonrasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal Cem'niyet Grubu ve Turhan Yükseler yönetimindeki Senfoni Orkestrası üyelerine çiçek takdim etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konser fotosu

===

'Tanıtım filmi' etkili oldu

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) desteğiyle hazırlatılan gezi içerikli 21 dakikalık Alanya tanıtım filmi, Belçika'da geçen yıla göre düşük kalan rezervasyonları son 2 haftada artırdı.

Belçika Devlet Televizyonu RTBF'de 2 kez yayınlanan 'Alanya Seyahati' adlı tanıtım programı, 31 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında Belçika'da düzenlenen 'Brüksel Turizm Fuarı'nda Antalya ve Alanya stantlarını öne çıkardı. Alanya Kalesi, Tersane, Damlataş Mağarası, safari turları, yat gezileri, Alanya pazarı, plajlar, doğal ve tarihi zenginliklerin yer aldığı tanıtım filmi, geçen yıla göre düşüş yaşanan rezervasyonların son 2 haftada yeniden artış göstermesini sağladı.

Yılda ortalama 300 bin Belçikalı turisti ağırlayan Antalya'da en çok tercih edilen ilçenin Alanya olduğunu belirten Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu, Alanya'nın tanıtımının 'Alanya Seyahati' adlı filmle desteklenmesinden dolayı bu yılki standın çok ciddi talep gördüğünü kaydetti.

Fuara ALTAV adına katılan turizmci Filiz Haşap ise, "RTBF'de 2 kez gösterime giren tanıtım filmi bu ay sonunda 3'üncü kez yayımlanacak. Fuarda ayrıca kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırlattığı Alanya'yı tanıtıcı kitapçıklar da ziyaretçilere dağıtıldı." dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Turist fotoları

===

Zabıta ve itfaiyeye zam

KUMLUCA Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapıldı. Meclis binasında yapılan toplantıda 7 gündem maddesi karara bağlandı. Oturumun ilk gündem maddesi olarak zabıta ve itfaiye personelinin fazla mesai ücreti belirlendi. Zabıta ve itfaiye personeline fazla mesai ücreti 15 Ocak 2013'ten geçerli olmak üzere 209 TL olarak kabul edildi. Meclis toplantısı diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Meclisten

===

Üreticilere ücretsiz fidan

KAŞ Ziraat Odası tarafından ilçedeki üreticilere meyve fidanı dağıttı. Üreticilere zeytin başta olmak üzere erik, Trabzon hurması, şeftali, kayısı, ceviz, portakal, limon ve mandalina fidanı dağıtıldı. Ziraat Odası, en büyük dağıtımı ise zeytinciliğin gelişmesi alanında yaptı. Her oda üyesine 3 zeytin fidanı verildi. Köy tüzel kişiliği, belediye ve okullara 50 ile 200 arasında zeytin fidanı ücretsiz verildi. Bahçe kurmak isteyen vatandaşlara ise zeytin fidanları satılıyor. Zeytin fidanları türüne göre 3-2 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Zeytin dışındaki ağaç fidanları ise 5 ile 10 lira arasında satılıyor. Kaş'ta son 5 yılda 60 bin fidan dağıtıldığı kaydedildi. Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, "Kaş iklim olarak her türlü meyvenin yetişmesine uygun. Özellikle zeytincilik, birçok yerleşim yerinde önemli geçim kaynağı. Bu nedenle üreticimize ücretsiz fidan veriyoruz. Yine almak isteyenlere de çok düşük fiyatlardan satış yapıyoruz. Amacımız, ilçemizde zeytinciliği ve meyveciliği geliştirmek" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Fidan dağıtımı - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Cem Karaca Belçika Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title