Haberler

Ankara Valisi Vasip Şahin: Ankara'ya medeniyetlerin izlerini tekrar kazandırmamız lazım

Güncelleme:

Ankara Valisi Vasip Şahin, Başkent Ankara Meclisi Derneği tarafından düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Ankara'nın birçok medeniyetin izlerini taşıdığını ve bu izleri tekrar kazandırmaları gerektiğini belirtti.

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Cumhuriyet döneminin simge şehri olan Ankara birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Bu medeniyetlerin izlerini Ankara'ya tekrar kazandırmamız lazım" dedi.

Başkent Ankara Meclisi Derneği tarafından Altındağ Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı Sinema Salonu'nda "Ankara Ahi Cumhuriyeti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne 100 Yılda Başkent Ankara" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Ankara Valisi Şahin, "Tarih boyunca birçok medeniyete başkentlik yapmış, ana yol kavşakları üzerinde olması hasebiyle de sürekli bir ilgi odağı halinde yaşamış bir kent. Dolayısıyla burası aynı zamanda birçok medeniyetin de izini taşıyor. Bu medeniyetlerin bu izlerini bizim Ankara'ya tekrar kazandırmamız lazım. Bizim Ankara'yı tekrar gerçekten bir medeniyet şehri, kültür şehri olarak tanıtmamız lazım" diye konuştu.

Her şehrin kendine has değerleri olduğunu, dışarıdan gelenlerin bu değerlerini Ankara'nın kendine has desenini tamamlamak üzere kullanacaklarını belirten Şahin, "Eğer buradaki deseni bütünlemek yerine bozmaya, parçalamaya başlamışsa orada bir sıkıntı var demektir. Burada biraz dikkatli olmak lazım. Onun için bu özellikle İstanbul'da da böyleydi, Ankara'da da böyle. Ankara'yı Ankaralıların şehri haline ancak öyle getirebiliriz. Herkes Ankaralı olursa ve Ankaralı olduğunu hissederse o zaman Ankara gerçekten fonksiyonunu ifa etmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Şahin'in konuşmasının ardından panel, Ankara'daki üniversitelerden konuşmacıların sunumlarıyla devam etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vasip Şahin Ankara Kültür Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title