Haberler

Aliağa'da Berat Kandiline Özel Program

İslam dünyasında 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Aliağa Belediyesinin düzenlediği özel bir program ile idrak edildi.

İslam dünyasında 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Aliağa Belediyesinin düzenlediği özel bir program ile idrak edildi.

Aliağa ilçesinde, Berat Kandili nedeniyle bir program düzenlendi. Dünya Kur'an okuma birincisi Hafız Selman Okumuş, 2004 Dünya Kur'an Okuma Birincisi İranlı Hafız Mehdi Adeli ile ilahi ve kasideleriyle ünlü Agah Terzi'nin konuk olduğu programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Enka Salonunda gerçekleşen programda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcıları kapıda karşıladı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Serkan Acar, konukların kandilini kutladı. Kur'an-ı Kerim'den surelerin okunduğu, duaların edildiği ve ilahilerin söylendiği Berat Kandili özel programı öncesinde içinde gül lokumu, kandil simidi ve mevlit şekeri olan 7 bin adet kandil paketi vatandaşlara dağıtıldı. Katılımcılar, mevlithanlar ve hafızlar ile birlikte gecenin manevi huzurunda hep birlikte semaya el açarak dualar etti.

Ellerin semaya, dillerin duaya yöneldiği program Agah Terzi'nin okuduğu sela ile başladı. Ardından Hafız Selman Okumuş, gerçekleştirdiği Kur'an tilaveti ve sohbeti katılımcıların gönül dünyasına hitap etti. Salonu dolduran katılımcılar Hafız Okumuş'un ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklediği doyumsuz sohbetini büyük bir keyif alarak dinledi. Hafız Okumuş tarafından sahneye çıkartılan öğrencisi 6 yaşındaki Berat Gider, okuduğu ezan ve sureler ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Programda meşhur mevlithanlardan Agah Terzi, söylediği ilahiler ve kasideler ile dinleyenleri adeta mest etti. Terzi'nin okuduğu kasidelere bendir üstadı Mert Nar eşlik etti. Mevlithanları dikkatle dinleyen izleyiciler kimi zaman gözyaşlarına hakim olamadı. 'Berat Kandili' özel programı, 2004 Dünya Kur'an Okuma Birincisi İranlı Hafız Mehdi Adeli'nin muhteşem Kur'an-ı Kerim tilaveti ile zirveye ulaştı.

"Berat Kandili, Ramazan'ın da müjdecisidir"

Kur'an-ı Kerim ziyafetinin ardından katılımcılara hitap etmek üzere salonda bulunan çocuklarla birlikte sahneye gelen aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Mübarek Berat gecesinde, doyumsuz Kur'an ziyafetini yaşatan hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Hep birlikte ellerini semaya kaldırıp dua eden sizlerden Allah razı olsun. Tüm dualarımız kabul olsun. Berat Kandili, Ramazan'ın da müjdecisidir. Allah, hep birlikte Ramazan'a kavuşmayı nasip etsin" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hafız Selman Okumuş ise doyumsuz bir Kur'an-ı Kerim gecesi yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu geceyi huzurlu yapan, binlerce insanın buraya gelerek yaptıkları dualar ile burayı maneviyatlı kılmasıdır. Belki onlar sadece amin diyorlar. Arzı endam ediyorlar. Ancak, Kur'an dinleyen olduğu zaman okunur. Kur'an-ı dinledikleri an mukabele olur. Mukabele olunca da buraya melekler icabet eder. Biz göremeyiz ama onlar rahmetiyle buraya gelir. O rahmet salonun içerisine girdiğinde tüm Aliağa'yı kaplar. Kur'an'ın böyle bir sihri, böyle bir gücü var. Kur'an, uçsuz bucaksız bir umman. İçine daldıkça daha da derinlere gidesiniz. Hafız mehdi öyle bir Kur'an okudu ki bizleri başka alemlere götürdü. Agah Terzi kardeşim o kadar yürekten okudu ki bizleri kutsal topraklara götürdü. Bizlere böyle bir gece hazırlayan başta Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum."

Programa, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, Aliağa Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte binlerce Aliağalı katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selman Okumuş Serkan Acar Kandil Dağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title