Haberler

Alaşehir Eğitim-Sen'den Kültür Hizmeti

Güncelleme:

Eğitim-Sen Alaşehir İlçe Temsilciliğinin kültür etkinlikleri kapsamında, çocuklara yönelik tiyatro oyunu izleyenleri büyüledi.

Eğitim-Sen Alaşehir İlçe Temsilciliği'nin kültür etkinlikleri kapsamında, çocuklar ve yetişkinlere yönelik tiyatro oyunu izleyenleri büyüledi. Gündüz çocuklar, akşam da yetişkinler için sergilenen oyunlar ayakta alkışlandı.

Alaşehir Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda sergilen oyun öncesi konuşan Eğitim-Sen Alaşehir İlçe Temsilcisi Hasan Hüseyin Erkol, "Çocuklarımızın küçük yaşta tiyatro izleme ve tiyatro bilgisini kazanması, büyüklerin de günlük olayların yanı sıra tiyatro kültürünün geliştirilmesi ve okumadığımız şu dönemde en azından tiyatro izleyerek olayları takip edebilmeleri amacıyla bu etkiliği gerçekleştirdik. Alaşehir'de bir kültür sarayının bulunmaması, bizleri salon bulmakta sıkıntıya sokuyor. Alaşehir Belediyesi'nin en azından bu tür sosyal etkinliklerde kolaylık sağlamasını ve ilçeye bir kültür merkezi kazandırmasını bekliyoruz" dedi.

İstanbul Rağmen Tiyatrosu oyuncuları tarafından, yazdığı ve yönetmenliğini de yaptığı Bülent Kavas'ın tek perdelik "Kaybolan Tasma" adlı oyununda çocuklara tiyatro izleme, tiyatro izlerken yiyecek yenilmemesi, konuşulmaması, gerektiğinde oyuncuların alkışlanması, çevre temizliği ve arkadaşlarına saygılı olmaları gibi konular komedi drama şeklinde anlatıldı.

Büyükler için ise, Eşber Yağmurdereli'nin yazdığı ve Önder Özpınar'ın yönettiği iki perdelik "Akrep" adlı oyunu tek seans olarak sergilediler. Oyunda, hapiste yatan bir yazarın bulunduğu cezaevi koşullarının zorluğu ve henüz mahkemesi bitmemiş, mahkum edilmemiş bir kişinin idam edilmesi gibi olaylar ile ihtilalci askerlerin uygulamalarındaki insan hakları ihlalleri drama şeklinde anlatıldı.

İzleyenlerden beğeni toplayan her iki oyunda ayakta alkışlandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaşehir Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title