Haberler

Akdeniz Üniversitesi Myo'da İstihdam Fuarı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel hale getirilen "İstihdam Fuarı"nın sekizincisi gerçekleştirildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel hale getirilen "İstihdam Fuarı"nın sekizincisi gerçekleştirildi.

Bu yıl turizm sektörü başta olmak üzere farklı birçok sektörden 70 firmanın stant açtığı "İstihdam Fuarı"nın açılış törenine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Enver Sungur, Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, MHP İlçe Başkanı İsmail Karadağ, Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Sağlık Müdürü Aşur Eker, SGK Müdürü Ali Duru, İŞKUR Müdürü Yavuz Ayna, Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Manavgat Esnaf Odası Başkanı Hasan Çelik, Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, Manavgat Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, MASİAD Başkanı Turgay Akar, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert yaptığı konuşmada, son yıllarda hem Türkiye hem de dünyada büyük bir sorun olan işsizlik sorununun çözülmesinde, işveren ve iş başvurusu yapanlar arasındaki ikili görüşmelerin etkili olacağını belirterek, "İşverenler ve iş başvurusunda bulunanları bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen fuarların çok önemli buluyorum. Fuarda öğrencilerimiz firma temsilcileri ile karşılıklı görüşerek fikir alışverişinde bulunuyorlar. İş hayatı konusunda onlardan bilgi alarak onların tecrübelerini dinliyorlar. Bu yıl 70 üzerinde firma okulumuzda stant açtı. Emek veren idari ve akademik personelimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Manavgat ve çevresinde, turizm sektöründe personel ihtiyacının olduğunu dile getiren Trendy Oteller Eğitim Kalite Sistemleri ve Yiyecek İçecek Koordinatörü Hamza Yalçın ise, personel sıkıntısının yaşandığını belirterek, "Her yıl bölgemizde yeni açılan otel sayısı hızla artıyor. Tesisler bu tip istihdam fuarlarında görüşmeler yaparak kendilerine personel buluyorlar. Bu fuarlar sektör adına önemli" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Osman Bulgurlu Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title