Haberler

AK Parti Adayı Babaş: Trafik Işıklarının Sorunu Çözülecek

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, Kastamonu'da sorun haline gelen trafik ışıklarına katlı otoparklar yapacaklarını söyledi.

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Kastamonu'da sorun haline gelen trafik ışıklarına katlı otoparklar yaparak çözüm yolu bulacaklarını kaydetti.

Tahsin Babaş, Şerife Bacı Öğretmenevi'nde partisinin eski il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Burada parti üyelerine projeleriyle ilgili bilgiler veren Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyesi'ndeki 25 yıllık görevimden istifa ettikten sonra ilk kez siyaset hayatına AK Parti'de başladığını belirterek, "Sayın Başbakanımızın teveccühü sonrası AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olarak huzurunuza geldim. Kastamonu'yu daha ileriye götürmek, daha güzel ve yaşanılır bir şehir yapmak, esnaflarımızın ve halkımızın daha mutlu bir şekilde daha iyi imar edilmiş, daha bayındırlık olarak hizmetlerin geliştirilmiş bir şehirde halkımızı yaşatmak en büyük arzumuzdur. Bunu da hep birlikte bu camiayla başaracağımıza inanıyorum. Yerel seçimlerde teşkilatımızla birlikte hiç şüphem yok ki bu seçimlerde zaferle çıkacağımızdan inancım tamdır. Çünkü belediyeciliği biliyorum ve dersime çok iyi çalıştım. Ben belediyeciliğin mutfağında bulundum. Bu yüzden sizin içinizden birisiyim. Herkesin evinde varım. Suyunda, kanalizasyonunda, tretuvarında, yolunda, cenazesinde, doğumunda, ölümünde kısaca her türlü ihtiyacında ben vatandaşımızın yanında oldu. Yani bu işin mutfağında 25 yıldır yer aldım. Şimdi de Allah nasip etti ve bana da bu görev verildi. Bu görevi de en güzel şekilde layıkıyla yapacağımdan eminim. Bunu da sizlerin desteğiyle gerçekleştireceğim. Bu zorlu görevi de sizlerin destek ve yardımlarınızla inşallah başaracağım" dedi.

RAYLI SİSTEM ŞEHRİMİZ İÇİN RANTABL DEĞİL

Raylı sistemin Kastamonu için rantabl bir proje olmadığını ifade eden Tahsin Babaş, "Şehrin mimarı için çok güzel projeler hazırladık. Kısa, orta ve uzun vadeli projeler yaptık. Sayın Başbakanımız ayağı yere basan projelerle kendilerine gelmemiz durumunda her türlü desteği vereceğini bizlere bizzat söyledi. Avrupa Birliği projelerinde bulundum ve bu konuda tecrübem var. Hazırladığımız projelerin finansmanı çok kolay AB fonlarından alabiliriz. 23 bölgede kentsel dönüşüm projeleri hazırladık. Şehrin acil olan sorunlarını çözecek doğu ve batı bulvarı projelerimiz var. Bu bulvar projemizde şehrimizin ihtiyacı olan ve halkımın yaşan kalitesini arttıracak sosya-kültürel, ekonomik, park, bahçe gibi sorunların birçoğuna çözüm olacak. Projenin maliyeti yaklaşık 150 milyon avro civarındadır. Doğu ve batı bulvarı projesi hayata geçirildikten sonra raylı sisteme gereksinim duyulmayacak. Çünkü raylı sistem hem maliyetli hem de rantabl bir yatırım değil. Tek bulvar istikametinden nereye kadar raylı sistemi yapacaksınız. Raylı sistemin kilometresi 50 milyon avrodur. Bu yüzden bulvar projeleri 25 metre genişliğinde şehrin doğusunda ve batısında muazzam bir projedir. Özellikle sit alanlarından şehrin tarihi dokusunu bozmadan projelendirilmiş bir çalışmadır. Bu proje ile şehrin tarihi dokusunu bozmadan tam aksine koruma altına alıyoruz. Bu proje ayrıca uzun vadeli bir projedir. Bu projelerimizin dışında sosyal projelerimizde bulunuyor. Bu kapsamda 15'e yakın sosyal ve kültürel proje hazırladık. 65 yaş üstü yaşlılarımızın özel indirimli otobüs ücretlerinden yararlanabilmesi için çalışma yapacağız" diye konuştu.

ŞEHRİ, TRAFİK IŞIKLARINDAN KURTARACAĞIZ

Son yıllarda büyük gelişme kaydeden Kastamonu'da yaşanan trafik sorununu kısa vadede çözüm üreteceklerini anlatan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Kastamonu'nun yakın zamanda acil olan trafik sorununa çözüm bulacağız. Ayrıca Kastamonu'da trafik sorunu yok, aksine park etme sorunu var. Buna da en kısa zamanda çözüm bulacağız. Mevcut yolun her iki tarafına gelişigüzel araçlar park yapıyor. Bunların yanına ikinci sıra parklarda yapıldığında trafik tamamen tıkanıyor. Bu parklaşma sorununu çözeceğiz. Bunu da şehrin birçok noktasına katlı otopark yaparak halletmeyi planlıyoruz. Şehir Parkı projesinin altında 200 araçlık otopark yapılacak. Bunun dışında Olukbaşı mevkisine kadar olan kısımda atıl durumda ve metruk olarak kalan araziler değerlendirilerek katlı otoparklar yapılacak. Bunların yanı sıra mevcut otoparklar daha da modernize edilecek ve halkın hizmetine sunulacak. Bu projeleri gerçekleştirirken şehrin her noktasıyla ilgili hem halkımızın hem de kurumlarımızın görüşüne başvuracağız. Ayrıca Belediyenin kapalı otoparkı değerlendirilerek altına bir park daha yapılacak. Bunun gibi şehrin birçok noktasına katlı veya mevcut otoparklar modernize edilerek vatandaşların kullanımına açılacak. Bu projeleri hayata geçirdiğimiz zaman şehrimizdeki trafik ışıklarını kaldıracağız. Bu projelerimizi gerçekleştirirken de müteahhitlerimizle işyeri sahiplerimizi buluşturacağız. Zaten şimdiden bu projemizle ilgili talepler aldık. Bu talepleri en iyi şekilde değerlendireceğiz. Otopark projemizi kısa vadede gerçekleştirilecek projelerimiz arasına aldık"

HİÇBİR PROJEMİZ HAYAL ÜRÜNÜ DEĞİL

Hiçbir projelerinin hayal değil, hepsi ayağı yere basan projeler olduğunu vurgulayan Tahsin Babaş, şunları kaydetti: "Her projemizin kaynağı mevcuttur. Yap-işlet-devret veya müteahhit-vatandaş veya müteahhit-işyeri sahiplerini buluşturarak bu projelerin finansmanını sağlayacağız. Belediyemizin finansmanında yapılması planlanan projeler içinde Avrupa Birliği fonlarından veya devletimizin desteğiyle hayata geçireceğiz. Bu projelerin hepsinde belediyemiz mutlaka yer alacak"

TAHSİN BABAŞ, MHP'NİN MEMURU DEĞİLDİR

AK Parti'den Belediye Başkanlığına aday gösterilen Tahsin Babaş'ın MHP'nin memuru olarak gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, "Hiç kimse bizim birlik ve dirliğimiz bozamayacak. Tüm genel seçimlerde partimiz önde, fakat yerel seçimlerde Kastamonu kamuoyunda karşılığı olan Turhan Topçuoğlu'nun da etkisiyle hep geride başlıyorduk. Rahatsızlığı nedeniyle Turhan Bey'in aday olmamasından dolayı ilk defa bir yerel seçime önde başlıyoruz. Belediyecilikten gelen, Belediyeyi bilen Tahsin Babaş'ı adayımız olarak gösterdik. Diğer aday adaylarımız da birbirinden değerli kişiler. Hepside bu şehri yönetebilecek kapasiteye sahip insanlar. Anket ve temayül yoklamalarında önde olan Tahsin Babaş'ı adayımız olarak seçtik.

MHP, sürekli Tahsin Babaş'ı partilerinin bir memuru olarak göstermeye çalışıyor. Tahsin Babaş, 1988 yılında Kastamonu Belediyesinde göreve başladı. Ali Köse, Faruk Nuhoğlu Başkanların zamanında da Belediyede görevliydi. Bu süreçlerde ANAP'lıydı ne de CHP'li, belediyenin bir çalışanı idi… Belediyenin 20 yıldır MHP'li bir başkan tarafından idare edilmesi de Tahsin Babaş'ı MHP üyesi yapmaz. AK Parti 11 yıldır devleti yönetiyor. Devletteki tüm bürokratlar Ak Parti üyesi mi o zaman. Tahsin Bey, MHP'nin memuru veya bürokratı değildir, Belediyenin bürokratıydı, siyasete Ak Partide başladı. İthal aday arıyorlarsa kendi adaylarına baksınlar." şeklinde konuştu.

BAŞARISIZ OLMAMIZI BEKLEYEN KESİMLER VAR

30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde partilerinin başarısız olmasını bekleyen kesimlerin bulunduğuna işaret eden AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, şöyle devam etti: "Seçim çalışmaları topyekun çalışma gerektiriyor. Bize inanları ve bu partiye emek verenlerin desteğine ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra basında veya kamuoyunda bizlere karşı söylenenlere gülüp geçiyoruz. Bizleri yozlaşmayla suçluyorlar. Yozlaşmada üçlü koalisyon döneminde nasıl zirveye çıktığını hepimiz biliyoruz. 1998'de siyaset yapanlar bugün yozlaşmadan bahsediyor. Bizler bu günleri hiçbir zaman unutmadık. Bunları halkımıza anlatmak için sizlerin her zaman desteğine ihtiyacımız var.

Bir dönümün başında bulunuyoruz. Bizim 1-2 puan geri düşmemizi bekleyen kesimler var. Biz geri düştüğümüzde gezi parkını başlatanları en çok sevindirecek. Bizler bunun bilinciyle seçimlere hazırlanıyoruz. Hiçbir yeri garanti olarak görmüyoruz. Adayımız hakkında da halkımızdan ve çevremizden son derece olumlu düşünceler duyuyoruz. Buda bizim ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösteriyor. 25 yıllık belediye tecrübesi ile AK Parti'deki güven ortamı bir araya geldiğinde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Biz bu seçimleri kazanacağımızdan son derece eminiz" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Tahsin Babaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title