Haberler

AK Parti Kars İl Teşkilatı Mahalle Toplantısında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

AK Parti, merkezi hükümet ve Kars Belediyesi'nin yerelde ve genelde yaptıkları çalışmaları, mahalle toplantılarında halka anlatıyor.

AK Parti, merkezi hükümet ve Kars Belediyesi'nin yerelde ve genelde yaptıkları çalışmaları, mahalle toplantılarında halka anlatıyor.

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ve bazı partilileri, bu kez de Paşaçayır Mahallesinde, mahalle halkı ile bir araya geldi.

AK Parti Kars İl Teşkilatı, mahallede bir araya geldiği vatandaşlarla, yerelde ve genelde partilerinin yaptığı icraatları anlattı. AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, sık sık bir araya geldikleri mahallerde olduğu gibi bu kezde Milletvekili Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ile birlikte, mahalle halkına AK Parti İktidarının son on yılda Ülkede ve son 4 yılda ise Kars Belediyesi'nin ilde hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

"KARS'TA, HÜKUMET VE BELEDİYE ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR"

Ziyaret ettikleri Mahallelerde halkın sorunlarını da dinlediklerini ve aynı zamanda önerilerini de aldıklarını belirten İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, "Tabiki zaman zaman bazı internet sitelerinde ve ya çeşitli alanlarda çok art niyetli insanların, 'Hükümet yada belediye Kars'ta hiçbir şey yapmıyor' gibi bazı eleştirilerine maruz kalabiliyoruz. Birçok eleştiri ve yorumlar bizler için hiçbir anlam ifade etmiyor. Çünkü biz yerelde ve genelde hükümetimizin yaptıklarını, kendimizi ve yapılanları biliyoruz. Bu eleştirileri yapanlara da her şeyi anlatıyoruz. Biz 10 yılı aşkındır iktidardayız. Elinizi vicdanınıza koyun ve 2002'den önceki 60 yılı bir düşünün. Cumhuriyet tarihi boyunca neler yapıldı. 'Kars'ta kim ne yaptı?' diye bir sıralayın. Birde AK Parti İktidarının son 10 yılda yaptıklarını bir düşünün ve ondan sonra bir kıyaslama yapın. Kars'ta Demir yolu, hastaneler, üniversite, lojistik merkez, karayolları bölge müdürlüğü faaliyete geçti, Kars Barajı yapılıyor. Yeni barajların temeller atıldı. Kars Havalimanı yeniden yapıldı. Okullar gibi daha birçok sayamadığımız şeyler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Özellikle belediyemiz özellikle alt yapı anlamında yaptığı yatırımlar ve çalışmalar ortadadır. Tabii ki yer altına yapılan yatırımların reklamı olmuyor ama yer üstüne yaptıklarınızı biraz da süslerseniz oldukça reklamı olur. Bunlar belki size puan getirir ama uzun vadede ne size ne şehre bir fayda getirmez. Ama belediyemiz, su, arıtma tesisi, kanalizasyon, Kars çayı ıslahı, yollar ve kaldırımlar, hayvan pazarı, TOKİ, park bahçe ve yeni belediye hizmet binası gibi birçok çalışmalar devam ediyor. Tabii ki sorunlar ve yapılması gerekenler bitmez. Çünkü Kars'ın 70 yıldan beri birikmiş sorunları var ve bu sorunların tamamı da bir çırpıda çözülecek sorunlar değildir. Ama en önemlisi bu iradeyi ortaya koyarak çalışmaktır" dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ, ÖNCELİKLİ OLARAK KARS'IN ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZMEK OLDU"

Daha sonra söz alan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, göreve geldikleri günden bu zamana kadar yapılan çalışmaları konu başlıkları ile birlikte dile getirdi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren öncelikli olarak Kars'ın alt yapı ve su sorununu çözmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Belediyenin hali hazırda devam eden bazı projeleri hakkında bilgi veren Başkan Bozkuş, Nisan 2009 tarihinden bu zamana kadar ele alınan bazı projeler ve yapılan işleri şu şekilde sıraladı:

"130 kilometre içme suyu şebeke hattının, 12 kilometresini tamamladık. İçme suyu arıtma tesisini tamamladık ve şehrimize ilk defa arıtılmış ve durutulmuş su ihtiyacının karşılanması için DSİ ile ortak bir protokol yaparak, projesi belediyeye ait olan ve ödemesini tarafımızdan karşılanan 12 Milyon TL olup 2012 yılı sonu itibari ile teslim alınmıştır. 20 kilometre kanalizasyon şebekesinin 14 kilometresini tamamladık. Sağlıksız koşullarda hizmet veren mezbahane binasını onararak, ek bina ilavesi ve monoray sistem yapılarak yeniden hizmete açtık. Sağlıksız koşullarda hizmet veren Halk Ekmek Fabrikasında da tadilat yaparak yeni ve modern makinelerle donatıp yeniden hizmete soktuk. Şehrimize köylerde getirilerek başıboş bırakılan hayvanlarının kontrol altında alınıp kısırlaştırılarak daha sonra da doğal hayata bırakılması için hayvan barınağını hizmete soktuk. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etapta Atatürk ve Bayram Paşa mahallerinde tasarın projesi ve jeolojik etüd ile hak sahipleri için TOKİ vasıtası ile ev sahibi yapacağız. Kars'ın imar planına ait hali hazır haritasının çizimlerini tamamladık. Modern şartlara uygun bir hayvan pazarı inşaatı, ilimiz hayvan pazarı koşullarının yetersiz olması nedeniyle belediyemiz tarafından Ardahan yolu üzerinde otogar mevkiinde hayvan pazarı yapımı devam etmektedir. Asri mezarlık projesi inşaatı devam etmektedir. Eski Belediye Hizmet Binası en kısa zamanda hizmete sokulacak. Asfalt ve kaldırım çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Park ve bahçeler ile birlikte Kars Çayı Islah çalışmalarımız da aralıksız olarak devam ediyor."

MİLLETVEKİLİ KILIÇ "ANKARA'DAN ÇOK KARS'TAYIZ"

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da Milletvekili Ahmet Arslan ile birlikte her fırsatta Kars'a geldiklerini kaydetti. Ankara'dan çok Kars'ta olduklarını da belirten Prof. Dr. Kılıç, "Ankara'da da Kars'ta da bizlere gelen her hemşerimiz mutlaka ulaşır ve derdini, sıkıntısını anlatır. Ayrıca hemşerilerimiz Ankara'da kaldıkları süre boyunca da eskiden olduğu gibi hiçbir sıkıntı çekmezler. Hemşerilerimizin çözebildiğimiz sorunlarını Ankara'da çözemezsek de kalanlarında Kars'ta çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. ya da yol gösteriyor. Sayın Başbakanımızda da her zaman bizlere "Yapabileceğimiz şeyleri vatandaşlarınıza söyleyin, halkı yapamayacağınız şeyler ile ilgili olarak ta beklenti içerisine sokmayın, yanıltmayın ve asla da aldatmayın." Diyor. Bizim de genel anlamda tavrımız budur" diye konuştu.

"KARS'IN HER ZAMAN BÜYÜK HİZMETLERE İHTİYACI VAR"

Kars Belediyesi'nin birçok alanda çalışmalar yaptığını da belirten Milletvekili Kılıç, Kars'ın her zaman büyük hizmetlere ihtiyacı olduğun da dile getirerek, AK Parti'nin "Ülkenin doğusunda ne varsa, batısında da aynı şeyler olsun" sloganının öneminde değindi.

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, mahalle sakinlerine yönelik yaptığı konuşpmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sizler il bazında belediye hizmetlerini görüyorsunuz. Kars'ın halen büyük hizmetlere ihtiyacı var. Çünkü AK Parti'nin iddiası "Ülkenin Batısında ne varsa, Doğusunda da o olsun" anlayışıdır. Gayretimiz ise olmasını sağlamaktır. Aslında anlatılacak çok şeyimiz var, yeter ki iyi gözle bakalım. AK Parti ile Türkiye'de çok ciddi değişim ve dönüşümlerden geçiyoruz. Her alanda da bunu yaşayabiliyoruz. Örneğin Kars'ta yapımı önümüzdeki yılda tamamlanacak olan Kars Barajı, Kars için son derece önemli olacak. Baraj 55 köyün arazisini sulayacak. Bu da Kars'ın sulanabilir arazilerinin yaklaşık olarak yüzde 30'undan fazlasını sulayacak. Bayburt Barajı, Selim Barajı, Sarıkamış'ta yapılacak olan Karakurt Barajı ve Digor'da ki Varlı Barajı ile Kars'ın arazisinin yüzde 60'ı sulanabilecek. Selim ve Arpaçay Barajları sulama alanlarında ihale çalışmalarını yaptırdık. Burası tarım ve hayvancılık bölgesi olduğu için halkımızın kaba yem üretmesi gerekiyor ve kendi hayvanlarının temel ihtiyaçlarını karşılamaları gerekiyor ki göç etmesin. Yaşam standardını yükseltsin ve çoluk çocuğunu okutsun. Arazi toplulaştırması projesi Kars'a can katacak. Bu proje hayata geçirildiği zaman diyelim ki bir vatandaşın arazisi köyünde farklı farklı yerlerde ve parçalı ve sekiz on tane ise girdiler, mazot ve hepsi bir masraf. Harcı borcunu korumuyor."

AK İl Teşkilatı tarafından düzenlenen mahalle toplantısında vatandaşların sorun ve sıkıntıları da dinlendi. Vatandaşların AK parti iktidarı döneminde Kars'a yapılan yatırımlardan mamnun oldukları gözlenirken, AK Partililerin mahalle toplantılarının devam edeceği kaydedildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kars Belediyesi Yunus Kılıç Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title