Haberler

AK Parti Foça İlçe Teşkilatı Belediye Başkan Aday Adaylarını Tanıttı

AK Parti Foça İlçe Teşkilatı düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında; Foça Belediye Başkan aday adaylarını tanıttı.

AK Parti Foça İlçe Teşkilatı düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında; Foça Belediye Başkan aday adaylarını tanıttı.Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, AK Parti'den Foça Belediye Başkan adaylığına 6 tane aday adayı olduğunu açıkladı.

Ramazan Genç,Tolga Murat Balıkçı, Ömer Faruk Tunca, Salih Keleş, Erkan Atik ve İrfan Çalışkan'ı aday adayı olarak açıklayan Başkan Özgirgin, "Aday adayı olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Partimiz, 6 aday adayı arasından yapılan kamuoyu araştırmaları, anketler ve teamül yoklaması neticesinde adayını belirleyecektir. ve adayımız kim olursa olsun diğer aday adaylarımızın da adayımızın etrafında kenetlenip Ak Parti'nin başarısı için çalışacakları yönünde hiçbir endişem yoktur.Zira Ak Parti çatısı altında kimsenin küsmesine darılmasına her şeyden önce İlçe teşkilatı olarak biz izin vermeyiz. Bizim nihai amacımız Foça'yı Ak Parti'nin belediyecilik anlayışınla tanıştırıp ilçemizi bir dünya kenti yapmaktır" dedi.

AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin'in açılış konuşmasının ardından Foça Belediye Başkan aday adayları kendilerini tanıtarak, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

SALİH KELEŞ, "FOÇA'YI HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIM"

İlk sözü alan Foça Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Salih Keleş, uzun yıllardır Foça halkına hizmet ettiğini, Foça halkını yakinen tanıdığını ve Foça'nın var olan sorunlarına vakıf olduğunu söyledi. Foça'yı hak ettiği yere taşımak istediğini vurgulayan Keleş, "Aday olup seçilmem halinde ekip ruhuyla, teşkilatımızla ve vatandaşlarımızla el ele vererek sorunları çözme noktasında her türlü çaba ve fedakarlıkları yapamaya hazırım. Biz hizmet için bu yola çıktık. Hizmet aşkım ve çalışma ahlakımla bunu başaracağıma inanıyorum" diyerek, Foça'nın özellikle turizm alanında yükselmesi adına çalışacağını söyledi.

ERKAN ATİK: "FOÇA'YA EN AZ 3 TANE 5 YILDIZLI OTEL KAZANDIRACAĞIZ!"

Foça'da 24 yıldır İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevinde bulunduğunu belirten Erkan Atik, "Resmi görevim sürecinde Foça'ya ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştım. Burada ilk göreve başladığımda Foça'nın bir tek spor tesisi bile yoktu. Ancak gösterdiğimiz gayretler neticesinde ilçemizde şu anda var olan mevcut spor tesisleri Foça'ya emsal olan diğer ilçelerde yoktur" dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a özel bir hayranlığı olduğunu kaydeden Atik, "Ben Milliyetçi kökenden geliyorum. Milliyetçiği de Sayın Başbakanın icraatlarında gördüğüm için AK Parti'de görev almak istedim ve Foça Belediye Başkanlığına aday adayı oldum. Malumunuz Foça her şeyi ile çok güzel bir yer olmasına karşın sahipsiz bir ilçedir. Foçalılar olarak Ege'nin en güzel yerinde garibanlığı ve yokluğu yaşıyoruz. Turizm ilçesi diyoruz ama Foça'da turizmin T'si yok. Kaldı ki Foça'nın kaderi turizme ve buna paralel olarak buraya yatırımcıların gelmesine bağlıdır. Foça ile Yeni Foça arasında turizm yönünde değerlendirilebilecek birbirinden nadide alanlarımız var. Yerel yönetim bugüne kadar bu yönde hiçbir somut adım atamadı. Bir çok alanımız atıl durumda kaldı.Hizmet ve yatırım noktasında CHP'li Foça Belediyesi sınıfta kalmıştır.Artık Foça'nın Ak Belediyecilik ile tanışmasının vakti gelmiştir. Ak Parti olarak Foça Belediyesini kazandığımız taktirde ilk iş olarak Foça'yı turizm bölgesi ilan ettirip, yeşil ile mavi'yi birleştirmek kaydıyla yöremize en az 3 tane beş yıldızlı otel kazandıracağız" diye konuştu.

ÖMER FARUK TUNCA: " ÖNCELİĞİMİZ BACASIZ SANAYİ"

2009 Yerel seçimlerinde de Ak Parti'den Başkanlığa aday adayı olduğunu hatırlatan Ömer Faruk Tunca, " Geçtiğimiz dönem partimiz aday tercihini başka bir arkadaşımızdan yana kullandı. Biz küsmedik hatta aday olan o arkadaşımıza destek olmak adına seçilemeyecek bir sıradan belediye meclis üyesi aday listesine de adımızı yazdırdık. Bugün gelinen noktada ise o dönem aday gösterilen arkadaşımız başka bir parti'ye gitti.Biz ise halen buradayız.Çünkü biz gerçek AK Partiliyiz" dedi. Foça'da 6 yıldır jeotermal alanında çalışmalar yaptığını sözlerine ekleyen Tunca: "Öncelikli amacımız bacasız sanayi diye tanımladığımız turizmde Foça'yı kalkındırmaktır. Bugün Foça ile Yeni Foça arasında ki sahil şeridinde 1500 dönüm civarında turizm imarlı arsalarımız var.Ama bu konudan maalesef ne Foça ne de İzmir Büyük Şehir Belediyesinin haberi var. CHP'li yerel yönetimin bugüne kadar Foça'ya yaptığı bir şey yok.Bundan sonrada yapabileceği noktasında ortada güven veren bir emarede yok" diyerek, Foça'nın AK belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

İRFAN ÇALIŞKAN: "TURİZM İLE BİRLİKTE TARIMI DA GELİŞTİRMELİYİZ"

AK Parti'nin kuruluşundan bugüne İlçe Teşkilatının hemen her kademesinde görev aldığını anlatan İrfan Çalışkan: "Nerede modern gelişmiş bir kent görürseniz bilin ki orada AK Partili bir belediye vardır. Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde görev yapan AK Partili Belediye Başkanlarımızın yaptıkları bizimde yapacaklarımızın teminatıdır. Turizm, İlçemiz Foça adına asla göz ardı edilmemesi gereken bir gerçektir. Lakin Foça'yı genel anlamda değerlendirmek zorundayız. Turizm ile birlikte hayvancılığı, balıkçılığı ve tarımı da geliştirip, bu yönde projeler üretmeliyiz. Öte yandan yöremizde gelişen ağır sanayinin nedeni CHP'li yerel yönetimdir. Foça'da CHP'li yerel yönetim ile turizm bitme noktasına geldiği için yöremizde sanayi gelişme göstermiştir. Bu anlamda her geçen yıl Foça'ya biraz daha yaklaşan sanayiye dur demek istiyorsak. Acilen Foça'yı turizmde geliştirmeliyiz. Bunu da ancak AK Partili bir belediyenin başarabileceği artık herkesin malumudur" dedi.

RAMAZAN GENÇ: "FOÇA HALKININ HİZMETKARLIĞINA TALİBİZ!"

Bir dönem Yeni Foça kurucu belde başkanlığı, 2 dönemde ilçe başkanlığı görevinden bulunduğunu hatırlatan Ramazan Genç,Turizm kimliği ve askeri bölge olması nedeniyle Foça'nın Türkiye genelinde tanınan bir ilçe olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: "Ortak kanaatimiz Foça'nın bugüne kadar layığı ile yönetilmediğidir. Bu nedenle de Foça halkının artık değişim istediği aşikardır. Bizim öncelikli amacımız Foça'yı kapalı kapılar ardından değil, vatandaşımızla birlikte yönetmektir. Biz Foça halkının efendisi değil, hizmetkarı olmaya talibiz. Partimizden 6 tane aday adayı olması Ak Parti'nin Foça'da ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Adayımız kim olursa olsun aynı kadro ile yine karşınıza geleceğiz."

TOLGA MURAT BALIKÇI: "FOÇA'NIN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Engelli Vücut Geliştirme sporu yapan ve bir Avrupa şampiyonluğu, 3 dünya şampiyonluğu, bir kainat şampiyonluğu bulunan ve 'Şampiyonlar Şampiyonu' unvanına layık görülen ve 2011 Genel seçimlerinde de İzmir Milletvekili adayı olan Tolga Murat Balıkçı da, "Bilindiği üzere 30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde partimize Foça Belediye başkanlığını kazandırmak için bende kıymetli partime aday adaylığı başvurusunda bulundum. Bu süreçte önemli olan değerli belediye başkan aday adaylarımızla birlikte hareket ederek Foça'nın makus talihini değiştirmek için en iyi başkan adayı kim olacaksa onun önderliğinde çalışmak temennimizdir. Bu noktada tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Genç Ak Parti Tunca Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title