Haberler

AK Parti Bursa Kadın Kolları İftarda Buluştu

Güncelleme:

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, iftarda buluştu.

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, iftarda buluştu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Büyük Teras'ta gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, eşi Aliye Yalçın, AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmet Su, Tülin Erkal Kara ve Önder Matlı ile milletvekili eşleri, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, İl yöneticileri, AK Parti ilçe kadın kolları başkanları, ilçe yöneticileri, mahalle temsilcileri, çok sayıda kadın kolları üyesi ve davetli katıldı. İftara Bursalı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Yemeğin verildiği salon rekor denilebilecek sayıda misafir tarafından dolduruldu. Okunan ilahiler eşliğinde oruçlarını açan davetliler, daha sonra İl Kadın Kolları üyeleri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ile duygusal anlar yaşadı. İslam tarihinde önemli yeri olan kadınların anlatıldığı "Havva ve Kızları" adlı oyun, salonu dolduran davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Gösterinin ardından iftara katılan kadınlara hitap eden AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, Ramazan ayının, Müslüman'ın önce kendi iç dünyasıyla, sonra da dış dünyasıyla yüzleşme ayı olduğunu söyledi. İlçe kadın kollarıyla birlikte ulaşabildikleri tüm ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çaldıklarını belirten Kahveci, "Şimdi de ilçelerimizde beraber tek yürek halinde Müslümanların katledildiği Arakan için yardım kampanyası başlatacağız. Ardından uluslararası kadın sempozyumu düzenlenmek istiyoruz. Sempozyumda Balkanlardan Pakistan'a, Kırım'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyadan gelecek misafirleri ağırlayacağız" dedi.

İftara katılan milletvekilleri adına konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara da, Ramazan ayının son günlerine gelindiğini hatırlatarak, "Milletvekilleri olarak bizler de düzenlenen programlar çerçevesinde 17 ilçede iftarlara katılıyoruz. Vatandaşlarımızla iftar programlarında bir araya geliyoruz. Gittiğimiz her ilçede huzurun hakim olduğunu çok net görebiliyoruz. Bu da ülkemizin istikrarını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise, kadın kolları üyelerinin iftar programına gösterdiği ilgiye dikkat çekerek, "Bu büyük organizasyon bizleri de şaşırttı. Salonları almayan kalabalıklar iktidarının kuruluşunun 11. yılına ulaşmış AK Parti için gerçekten çok büyük onur" diye konuştu.

AK Parti teşkilatlarının Ramazan ayında tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da çok yoğun programlara imza attığını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Her gün milletvekillerimiz ve teşkilatımız sokak iftarlarında vatandaşlarımızla bir araya geldiler. Başbakanımızın talimatını son noktasına kadar uyguladık. Şehit aileleriyle, gazilerimizle, yaşlılarımızla sokaklarda bir arada olduk. Beş yıldızlı otellerde iftar yapmadık. Bu çok önemli bir olay. Bizler sahurda, iftarda vatandaşla birlikte olurken şehit ailelerinin dertleriyle dertlenirken, bazı siyasi partiler şehitlerin üzerinde siyaset yapmaya devam ediyor. Türkiye güçlendikçe, dünyada dikkat çeken kalkınmayı gösterdikçe etrafında rahatsız olan ülkeler olabiliyor. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan unsurlar her zaman olacaktır. Bunun arkasından terörün gelmesi kadar normal bir şey yok. Türkiye güçlendikçe bölgesinde lider oldukça terör konusunda sıkıntısı her zaman olacaktır. Partilerin bunu siyasi malzeme yapması kadar sıkıntılı bir başka konu düşünemiyorum."

Yalçın, konuşmasının sonunda iftar programını düzenleyen kadın kolları teşkilatına teşekkür etti.

(YS)

12.08.2012 16: 54: 50

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Yalçın Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

title