Haberler

Adana'ya "Resim Müzesi"

Merkezi İstanbul'da bulunan Rekreasyon Derneği'nce organize edilen ve 31 ressamın eserinin bulunduğu "Rekreasyon Sergisi" dün açıldı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Rekreasyon Derneği'nce organize edilen ve 31 ressamın eserinin bulunduğu "Rekreasyon Sergisi" dün açıldı. Vail Vekili Fekrit Deniz ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da katıldığı serginin 14 Kasım 2012 Cuma gününe kadar gezilebileceği bildirildi.

Kurtuluş Mahallesi'ndeki AÇS Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergi öncesi konuşan Merkezi İstanbul'da bulunan Rekreasyon Derneği Başkanı Seramikçi-Ressam Güngör D. Arıbal, serginin açılışına gösterdikleri ilgiden dolayı Deniz, Aldırmaz ve Adanalı sanatseverlere teşekkür etti.

İlk ve ortaokulu Adana'da okuduğunu, liseyi Mersin'de bitirdikten sonra İstanbul'a yerleştiğini söyleyen Arıbal, "Adana'da yapılan güzellikleri gördüm. Sinema Müzesi'ni, Atatürk Müzesi'ne ziyaret ettim. Ressamı bu kadar çok olan bir ilde 'neden Resim Müzesi yok' anlamadım. Bir teklifte bulunuyorum. Sayın Başkanımız resim müzesi açacağına söz versin, bende çok tanınmış 100 ressamın çok değerli eserleri var. Hepsini müzeye bağışlayacağım" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırma da, "Size söz veriyorum. Tepebağ'da tarihi bir binayı kamulaştırıp, restore ettireceğiz. ve 'Resim Müzesi' olarak sizlerin emrine vereceğiz' dedi.

Aldırmaz'a teşekkür eden Dr. Arıbal, kendilerinin Abidinpaşa'daki Ziraat Bankası'nın tarihi binasını tercih ettiklerini bildirdi. Dr. Arıbal, tarihi bu binanın müze olabilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Türuzm Bakanı Ertuğrul Günay'a görüşeceklerini anlattı.

Rekreasyon Derneği Başkanı Seramikçi-Ressam Güngör D. Arıbal daha sonra şunları söyledi;

"Adana'da festivaller yapılıyor. Burada Dünyanın en güzel akarsuyu, Seyan Nehri var. Benim de elimde 'anıt duvarı' eseri var. Bundan dolayı iftihar ediyorum. Bu eser şu anda benim elimde. Rahmetli Sakıp Sabancı almak istedi, satmadım. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Galerisi istedi, vermedim. Rahmetli Turgut Özal istedi, vermedim. Milyonlar, milyarlar değerinde bir eser. Eğer siz Adana'ya 'Resim Müzesi' açarsanız, bu eseri seve seve bağışlarım".

Dr. Arıbal'a sözleri nedeniyle teşekkür eden Zihni Aldırmaz, "Buradaki hanımefendiler, sanatçılarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Böyle muhteşem insanlar, bir kenti kent yaparlar. Kentler büyüsün diyorum, ama gelenekleriyle, sanatıyla, sanatçısıyla birlikte. Yoksa yalnızlar şehri olur" dedi. Karma Resim Sergisi'ne eser verenlere de teşekkür eden Aldırmaz, "Biz Resim Müzesi yapmaya hazırız. Kendiler Ziraat Bankası olsun diyorlar. Eğer orası tahsis edilirse, restorasyonunu yaptırır, Adana'ya Resim Müzesi'ni kazandırırız" şeklinde konuştu.

Vali Vekili Fikret Deniz de, resim sergisine katkıta bulunanlara teşekkür ederek, Adana'nın kültür ve sanat açısından çok zengin bir bölge olduğunu vurguladı. Daha sonra, Vali Vekili Fikret Deniz, Zihni Aldırmaz'a teşekkür plaketleri ile madalyalar takdim edildi. 14 Kasım 2012 Cuma gününa kadar açık kalacak sergiye katkıda bulunanlar ile Adana'da sanata destek olanlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zihni Aldırmaz Fikret Deniz İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title