Haberler

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "Saklı"nın galası yapıldı.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "Saklı"nın galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen galaya, filmin yönetmeni ve senaristi Selim Evci, başrol oyuncularından Türkü Turan ile bazı oyuncular katıldı.

Filmi, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Ömer Vargı ve diğer jüri üyeleri izledi. Çok sayıda sinemaseverin de izlediği filmin söyleşisi Perge Salonu'nda gerçekleştirildi.

Söyleşiye katılan Selim Evci, filmin yapım sürecinin biraz uzun olduğunu belirterek,  filmi 2 yılda tamamladığını ifade etti.

Aralarında yaş farkı olan iki kişi arasındaki aşkın anlatıldığı filmin, aslında hayatın içinden bir yere dokunduğunu anlatan Evci, "Yaptığım tek şey gördüğüm olayları, yaşadıklarımı, bir omurga içerisinde birleştirmek oldu. Filmdeki bir sahneyi bir tweetten etkilenerek yazdım. Bir tweette 'babam ne zaman filmde bir öpüşme sahnesi görse sanki ben öpüşüyormusuşum gibi bana bakardı' yazıyordu. Filmde babanın dizi izlerken kızına baktığı sahneyi bu twetten esinlendim" diye konuştu.

Filmin prömiyerinin Montreal'de yapıldığını belirten Evci, kültür farkı olmasına rağmen, Kanada seyircisinin filmi çok iyi yakaladığını kaydetti.

Filmin başrol oyuncularından Türkü Turan da canlandırdığı "Duru" karakterinin kendisine benzeyen bir tarafının bulunmadığını belirterek, "Duru'yu oynamak çok zordu. Bana benzeyen hiçbir yanı yok, ben rahat yetiştim. Türkiye'de kadınların durumu zor, giyimlerinden yaşayacakları cinselliğe kadar her şeye karışılıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Vargı Selim Evci Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title