Haberler

2500 Kişi Birlikte İftar Yaptı, 500 Garibanın Kapısı Çalındı

Uzunköprü'ye geldi.Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun koordinatörlüğünde hazırlanan bir program dahilinde partililerden oluşturulan gruplar ilçedeki tüm esnafları dolaşarak iftara davet etti.

AK Parti

İstanbul İl Teşkilatı'nın "İstanbul Komşularıyla Güzeldir" organizasyonu çerçevesinde Kağıthane ve Arnavutköy ilçe teşkilatlarından yaklaşık 300 kişi, İstanbul milletvekilleri Sevim Savaşer, Tülay Kaynarca, Kağıthane belediye başkanı Fazlı Kılınç ve Arnavutköy belediye başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile birlikte

Uzunköprü'ye geldi. Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun koordinatörlüğünde hazırlanan bir program dahilinde partililerden oluşturulan gruplar ilçedeki tüm esnafları dolaşarak iftara davet etti. Ayrıca daha önceden tespit edilen 500 yoksul ailenin evleri ziyaret edilerek erzak kolileri dağıtıldı. Ev ziyaretlerinde bir çok ihtiyaç sahibi aileye de değişik yardımlarda bulunuldu. Felçli bir vatandaşa ihtiyaç duyduğu elektrikli sandalyesi bizzat Mehmet Müezzinoğlu tarafından teslim edildi.

2500 KİŞİ BİRLİKTE İFTAR ETTİ

İftar yemeği için hükümet konağı arkasında bulunan geniş alana kurulan masaların sayısı iftar saati yaklaştıkça artmaya başladı. Yer bulamayıp geri dönen bir çok vatandaş oldu. Yaklaşık 2500 kişinin

birlikte oturduğu sofrada organizasyonda bulunan bazı eksiklikler zaman zaman aksamalara neden olduysa da gece genel anlamda çok iyi geçti.

Gecede,kurulan sahnede yapılan konuşmalar ile iftar saatine adım adım yaklaşılırken iftardan hemen önce Uzunköprü Ak Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz tarafından İstanbul İl Teşkilatı'nın "İstanbul Komşularıyla Güzeldir" organizasyonu çerçevesinde Uzunköprü'ye gelen Kağıthane ve Arnavutköy ilçe teşkilatlarından yaklaşık 300 kişi, İstanbul milletvekilleri Sevim Savaşer, Tülay Kaynarca, Kağıthane belediye başkanı Fazlı Kılınç ve Arnavutköy belediye başkanı Ahmet Haşim Baltacı'ya birer Uzunköprü hatırası olarak plaket takdim edildi.

Birbirinden güzel ilahi ve tasavvuf müziklerinin eşliğinde eller semaya açılarak oruçlu ağızlardaki diller niyazda buldun. Kardeşlik duyguları içinde paylaşmanın hazzının doruğa ulaştığı o dakikalarda insanlar ekmeklerini, sofralarını,sularını, yemekleri paylaştılar. İftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen sema gösterileri ve verilen tasavvuf musikisi konseri davetlilerin beğenisini kazandı.

03.08.2012 17: 35: 18

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Uzunköprü İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title