Haberler

Yenişehir'de Semerkand Vakfına Yeni Bina

Güncelleme:

Yenişehir'de Semerkand Vakfına bağlı şubenin hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yenişehir ilçesinde, Semerkand Vakfına bağlı şubenin hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Kurtuluş Mahallesi'nde, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, milletlerin manevi kalkınma, gönül dünyalarını imar etmek ve ahlaki üstünlükle tarih sahnesinde süreklilik kazandığını söyledi.

İnsanların yeryüzünü imar etmekle mükellef olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Gönül dünyalarını imar edemeyenler, yeryüzünü imar edemez. Gönül dünyalarının imarı da gençlerimiz, ailelerimiz, vakıflarla buluşmaktır. Tarih bize gösteriyor ki yeryüzünde hiçbir millet sadece maddi refah ve teknolojik kalkınmayla abat olmamıştır. Temelini attığımız vakıf binamızın, ülkemizin, Yenişehir'in, bilim ve akıl bakımından, gönül dünyalarının zenginleşmesi ve manevi bakımdan kalkınmasına vesile olmasını, tarih sahnesinde bu topraklara, bu millete süreklilik kazandırmasını, ebediyete kadar bu milletin manevi kalkınmasına vesile olmasını niyaz ediyorum."

Semerkand Vakfı Yenişehir Temsilcisi Tamer Cansev ise 4 kattan oluşacak binanın yapımının iki yıl içinde tamamlanmasını planlandığını anlattı.

Dua edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından temele ilk harç döküldü. Törenin ardından inşaata katkı amacıyla açılan kermes gezildi.

Törene, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, eski Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve vatandaşlar katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title