Haberler

Yenimahalle'de "Atatürk ve Cumhuriyet"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Dönen dönsün, dönmeyeceğiz Mustafa Kemal’in yolundan” ifadesini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Dönen dönsün, dönmeyeceğiz Mustafa Kemal'in yolundan" ifadesini kullandı.

Yenimahalle Belediyesi, CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı ve ADD Yenimahalle Şubesi tarafından düzenlenen "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda düzenlenen söyleşiye; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Afyon Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, ADD Yenimahalle Şubesi Başkanı Salih Ertürk Tuzcu, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Yolumuz Mustafa Kemal'in yoludur"

Dünyada, aradan yüz yıl geçmesine rağmen gösterdiği hedeflerle bir ulusun yolunu aydınlatan Atatürk'ten başka bir lider olmadığını söyleyen Başkan Yaşar "Her geçen gün, Atatürk ilke ve devrimlerinin, bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin önemi ve değeri daha iyi anlaşılmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milleti'ne değil, tüm mazlum milletlere örnek olmuştur, umut olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere yürüyecektir. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine mutlaka yükselteceğiz. Dönen dönsün yolundan, biz dönmeyeceğiz Mustafa Kemal'in yolundan" şeklinde konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti 21. Yüzyıla ışık tutmaktadır"

Atatürk'ün herhangi bir geçmiş zaman kahramanı olmadığının altını çizen Eski TBMM Başkan Vekili Uluç Gürkan da "Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik yapısıyla, vazgeçilmez bir aydınlanma ve çağdaşlık tasarımı olarak 21. yüzyıla da ışık tutmaktadır. Sadece Türkiye'de de değil, Atatürk'ün Türkiye Modeli, bugün bizi barışa götürecek en gerçekçi proje olarak dünyanın da gündemindedir" diye konuştu.

Gürkan, Castro'nun "Devrimci Kemal Atatürk, bizim esin kaynağımız oldu, Ona ve devrimlerine hayranım. Sakın kendinize başka bir önder aramayın" sözlerini, Ghandi'nin "Türkiye Orduları bir devir kapatmıştır. Şimdi mazlum ve tutsak devletler ve uluslar artık vazgeçilmez bir reçeteye sahiptirler. Mustafa Kemal'in utkusu, Dünya için özgürlük ve bağımsızlık sancağıdır" sözlerini ve Pakistan kurulduğunda Devlet Başkanı olan M. Ali Cinnah'ın da, "Ne biz ne de her kıtada yaşamakta olan tutsak ve mazlum ulusları bundan sonra tutamayacaksınız. Mustafa Kemal ve Türkler ki, kendileri için hazırlanan tabutu yayılmacıların başına geçirmişlerdir. Şimdi dünyada başlarına tabutlar geçirilecek başkaları da benzer sonuçlara hazırlanmalıdırlar" sözlerini hatırlattı.

"Türkiye dünya barışına damgasını vurabilir"

Türkiye dünya barışına damgasını vurabilir diye devam eden Gürkan "Bunun için, önce yarıda bıraktırılmış ve yolundan saptırılmış Kemalist Devrimi Türkiye'de yeniden başlatmak, sonra İslam dünyasının mazlum uluslarına taşımak gerekir. Görev bize, Kemalist güçlerin önceliğinde ülkenin aydınlık insanlarına düşmektedir. Ülkemiz, halkımız ve 21. yüzyıl dünyası için payımıza düşeni Atatürk'ün inancı, kararlılığı ve sorumluluğuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

Söyleşinin ardından Başkan Yaşar tüm konuklar adına Uluç Gürkan'a çiçekle teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Uluç Gürkan Fethi Yaşar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title