Haberler

Yeniad Heyeti, Sudan'da

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer önderliğindeki heyet, Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim es-Sennusi'yi ziyaret etti.

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer önderliğindeki heyet, Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim es-Sennusi'yi ziyaret etti.

YENİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Es-Sennusi, ülkesinin geleneklerine göre misafirlerine saygı göstergesi olarak yalın ayakla ziyaretçilerini karşıladı. Merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ziyarete gittiğinde kendisini yalın ayakla karşıladığını anlatan Es-Sennusi, bu anıyı hiç unutamadığını dile getirdi. Heyette yer alan Türk iş adamları da ayakkabılarını çıkararak saygı gösterisine katıldı.

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Es-Sennusi, "Türkiye Afrin'de hem kendi ülkesini hem de bölgeyi tehdit eden terör unsurlarıyla bir mücadele başlattı. Bu mücadelede Türkiye'nin kadim dostu olarak biz Sudan Devleti ve halkı, Türkiye Devleti'nin ve halkının yanındayız. Düzenlenen bu operasyonunun başarıyla sonuçlanması için dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sudan'da yapılabilecek yatırımlarla ilgili bilgi veren Es-Sennusi, ülkelerinin yatırım konusunda çok eksiği olduğunu ve bu eksikliğin Türk iş adamları tarafından giderilmesini istediklerini vurguladı.

YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer, Sudan ve Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Sudan'a yapacağı yatırımların Türkiye'ye yapılmış yatırımlar kadar önemli olduğunu dile getiren Esmerer, "Biz Sudan'la Türkiye'yi kardeş olarak görüyoruz. Bizler ortak bir kaderi paylaşıyoruz. Her ne kadar sınırlar haritalar üzerinde çizilmiş olsa da gönül coğrafyamızda sınırlarımız yoktur. Biz Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği olarak Sudan'da her alanda büyük yatırımlar yaparak, hem Sudan'ın hem de Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Heyette Esmerer'in yanı sıra derneğin Genel Başkan Vekili Harun Macit, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa İriş, Mustafa Kaya ve Şerafettin Mollaoğlu da yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Selman Esmerer Türkiye Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title