Haberler

Yeni Zelanda'da İki Camiye Terör Saldırısı

ARDAHAN/ERZİNCAN/ Erzincan, Ardahan ve Tunceli'de bir araya gelen gruplar ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı.

ARDAHAN/ERZİNCAN/ Erzincan, Ardahan ve Tunceli'de bir araya gelen gruplar ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Ardahan Merkez Cami'de cuma namazı çıkışı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) organizesinde bir araya gelen ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Ardahan Belediye Başkanı Adayı Yunus Baydar, bazı STK temsilcileri ile vatandaşların da destek verdiği gruptakiler, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

TÜGVA İl Temsilcisi Kadir Dede, burada yaptığı basın açıklamasında, "Yeni Zelanda'da mabedimize yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ölmüşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." dedi.

Dede, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları da en derin duygularla hissettiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararlılıkla atacağı her adımın arkasında olduklarını belirterek, İsrail'in uygulamalarını eleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul Taksim'de bir grubun ezana yaptığı saygısızlığı da kabul edemeyeceklerini vurgulayan Dede, "Ezan ilahi bir çağrıdır, bu dünyanın çakılı manevi çivisi ve Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu topraklarımızın mayası olan ezanımıza yapılan saygısızlığın anlaşılabilir bir tarafı yoktur." ifadelerini kullandı.

Erzincan

Erzincan'da Yeni Zelanda'daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Terzibaba Camisi'nde cuma namazı çıkışı TÜGVA organizesinde bir araya gelen ve AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, bazı STK temsilcileri ile vatandaşların da destek verdiği gruptakiler, terör saldırısına tepki gösterdi.

TÜGVA İl Temsilcisi Fatih Yeşilbaş, Yeni Zelanda'daki Al Noor ve Linwood camilerine cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda şehit ve yaralıların olduğunu üzüntü içerisinde öğrendiklerini söyledi.

Yeşilbaş, "104 yıl önce İngiliz emperyalizmi ne uğruna savaştığını bilmeyen Yeni Zelandalıları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale'ye yığdı. Bugün de kültür emperyalizmi, İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam'a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda'daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobi'yi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.

Tunceli

TÜGVA Tunceli İl Temsilcisi Mehmet Erbay, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı.

Saldırıya tepki gösteren Erbay, ölenlere rağmen yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title