Haberler
BBC

Yeni Zelanda Cami Saldırıları: Avusturya, Zanlının Bağış Yaptığı Aşırı Sağcı Grubu Dağıtabilir

Avusturya hükümeti, Yeni Zelanda’da 15 Mart'ta 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının zanlısının bağış yaptığı aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi (İBÖ) grubunu dağıtabileceğini açıkladı.

Avusturya hükümeti, Yeni Zelanda'da yaklaşık 10 gün önce 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının zanlısının bağış yaptığı aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi (İBÖ) grubunu dağıtabileceğini açıkladı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, grubun "bir terör örgütü" olup olmadığıyla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, grubun lideri Martin Sellner'in, Yeni Zelanda'daki saldırıların 28 yaşındaki Avustralyalı zanlısı Brenton Tarrant'tan yaklaşık 1500 euroluk bir bağış aldığını tespit etti.

Sellner bağışı doğruladı ama zanlı ile herhangi bir ilişkisi olmadığını söyledi.

'Bu konudaki duruşumuz çok net'

Sebastian Kurz, "Yeni Zelanda saldırganı ile Avusturya'daki Kimlikçiler Hareketi arasında maddi bir destek ve dolasıyla da bir bağ olduğunu artık doğrulayabilir durumdayız. Bu konudaki duruşumuz çok net: İster radikal İslamcı olsun ister sağcı aşırılıkçı fanatikler olsun, hiçbir aşırılıkçı hareketin toplumumuzda yeri yoktur" dedi. Kurz, açılan soruşturma sonucunda İBÖ'nün "terör örgütü" olarak değerlendirilmesi halinde dağıtılacağını söyledi.

Kurz'un lideri olduğu muhafazakar Avusturya Halk Partisi, aşırı sağcı Özgürlük Partisi ile koalisyon hükümeti. Dolayısıyla Avusturya, hükümetinde aşırı sağcı unsurlar barındıran tek Avrupa ülkesi olma özelliği taşıyor.

Martin Sellner dün yayımladığı videoda, "Tarrant" adlı birinden "alışılmadık derecede büyük bir miktar" bağış bulunan bir e-posta aldığını anlattı.

Sellner daha sonra diğer bağışlarda olduğu gibi bir teşekkür mesajı yolladığnı belirtti.

BBC

Sebastian Kurz Yeni Zelanda Avusturya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title