Haberler

Yeni kütüphanede sona doğru

Güncelleme:

Erzurum İl Halk Kütüphanesi yeni binasına taşınmak için gün sayıyor.

Erzurum İl Halk Kütüphanesi yeni binasına taşınmak için gün sayıyor.

10 Bin m2 kare alan üzerine yapılan ve 9 bin m2 kapalı alanı olan yeni İl Halk Kütüphanesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin alan itibariyle en büyük kütüphanelerinde biri olan İl Halk Kütüphanesinin İnşaat çalışmaları bitirilerek tefrişat ihalesi yapıldı. Yapılan ihale sonucunda kurulma çalışmalarına başlandı. Yeni İl Halk Kütüphanesinde Oyun alanları, çalışma salonları bireysel çalışma salonları, atölyeler, sinema salonu, konferans salonu, bilgisayar salonu ve kantin bulunuyor.

Yeni Yapılan İl Halk Kütüphanesine yapılan istişare sonucunda İsmail Saib Sencer ismi verilecek. 1873 yılında Erzurum'da doğan İsmail Saib Sencer Modern kütüphaneciliğin mimarı, dünyanın en büyük kütüphanecisi,6 yabancı dil bilen ve 1940 yılında vefat ettiğinde 4 devlet başkanı tarafından taziye dileklerinde bulundu. Modern dizgi mimarı, ayaklı kütüphane "canlı bibliyografya", "Fihrist-i Ulum" denilirdi. Birçok İlim adamına ilham kaynağı olan bu güne kadar hiçbir yerde ismi verilmemiş olan İsmail Saib Sencer'in ismi yeni yapılan İl Halk Kütüphanesine verilerek Erzurum'un kendisine vefası gösterilecek.

2020 yılında ise Türkiye'nin önemli Arkeoloji müzelerinden biri olan Fuat Sezgin Müzesi ve yine Türkiye'nin en büyük Kültür Merkezlerinden birisi olan Aşık Sümmani Kültür Merkezi de hizmete açılacak. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Saib Sencer Türkiye Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title