Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

- Okul bahçesinden detaylar Halk oyunları gösterisi ve okula yeni başlayan bazı öğrencilere çiçek takdiminden detaylar Velilerin okul bahçesinden detaylar İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin'in konuşması Van Valisi Zorluoğlu'nun konuşması Vali Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu, ilk ders zilini...

- Okul bahçesinden detaylar

Halk oyunları gösterisi ve okula yeni başlayan bazı öğrencilere çiçek takdiminden detaylar

Velilerin okul bahçesinden detaylar

İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin'in konuşması

Van Valisi Zorluoğlu'nun konuşması

Vali Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu, ilk ders zilini çalması

Vali Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu sınıfları gezmesi, öğrencilere kek, meyve suyu kitap dağıtımından detaylar Van'da 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Fevzi Şengül İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törenle bin 400 okulda 310 bin öğrenci ve 16 bin öğretmen ders başı yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları gösterisi ve okula yeni başlayan bazı öğrencilere çiçek takdimiyle devam etti.

Törende konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, göreve başladığı günden bu yana gündemindeki ilk konunun eğitim olduğunu söyledi.

Van'ın eğitimde iyi yol aldığını ancak halen sıkıntıların olduğunu dile getiren Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Köprüler, yollar, yeni binalar ve birçok kamu hizmeti yapabiliriz. Eğer ki biz erdemli, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilgi takip eden ve bilgiyi en iyi şekilde kullanabilen nesiller yetiştiremezsek bu yaptığımız hizmetlerin esasen hiçbir önemi yoktur. Kentte eğitimi kalkındırmak için 3 ana hedefimiz var. Tüm il genelinde 2020 sonuna kadar tam gün eğitime geçmektir. Bütün okullarımızda ikili öğretimi bir kenara bırakarak tüm gün eğitime geçmek istiyoruz. Bunun için yoğun çalışma yürütüyoruz. Hükümetimizin ve yerel yönetimlerin sağlayacağı imkanlarla bunu başarmak istiyoruz. İlimizin ulusal sınavlardaki başarısı kabul edilebilir değil. Bu sıralamada daha öne gelebilmek için başarımızı yukarılara çıkarmak için el birliğiyle çalışmalıyız."

Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de il genelinde bin 400 okuldaki 10 bin 500 derslikte 310 bin öğrenci ve 16 bin öğretmenin eğitim öğretime başladığını söyledi.

Vali Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu, ilk ders zilini çalarak sınıfları gezdi, öğrencilere kek ve meyve suyu dağıttı.

Programa, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kamu kurum amirleri ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Fevzi Şengül Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title