Haberler

Yelmun'a Katılan 172 Öğrenci Dünya Sorunlarına Çözüm Aradı

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri bünyesinde yer alan YELMUN Topluluğu, Melikşah Üniversitesi'nden de destek alarak ulusal gençlik çalıştayının üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Çalıştaya YELMUN Topluluğunda görevli 20 öğrencisinin yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerinden 172 liseli öğrenci katıldı. Model Birleşmiş Milletlerin bir alt simülasyonu olarak da adlandırılan çalıştayda öğrenciler; biyolojik silahların kullanımının kontrolü, nükleer enerjinin doğru kullanımı, kadın hakları ve internette çocuk istismarı başta olmak üzere dünya sorunlarını masaya yatırdılar.

Melikşah Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe; Ankara, İstanbul, Erzurum, Afyon, Uşak, Trabzon, İzmir, Manisa, Kırıkkale ve Kayseri'den 172 öğrenci ve koordinatör öğretmenleri katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Yelkenğlu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hayrettin Kaya ; "Gelişen dünya düzeninde hem birden fazla yabancı dil bilen hem de küresel sorunlara duyarlı gençlere çok ihtiyaç var, sizlerin bu adımı atmış olması geleceğimiz adına bizleri ümitlendiriyor, hepinize kurumum adına teşekkür ediyor, sizleri desteklemekten duyduğum memnuniyeti dile getiriyorum." dedi.

Açılış programının ardından komitelere geçen öğrenciler, Melikşah Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin başkanlığında çalışmalar gerçekleştirdiler. Öğrenciler, Türkiye başta olmak üzere Amerika, Mısır, Kenya, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Fransa, Cezayir ve Zambiya' nın da yer aldığı yaklaşık 50 ülkeyi temsilen İngilizce konuşmalar yaptılar ve küresel sorunlara çözüm önerileri sundular. İki gün süren çalıştayın ardından katılımcı öğrenciler ve öğretmenler, sertifika ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Özel Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya; çalıştayda alınan kararlara Birleşmiş Milletlerin büyük önem verdiğini vurgulayarak, İngilizce hazırlanmış sonuç bildirgesini Birleşmiş Milletler'e ileteceklerini dile getirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melikşah Üniversitesi Hayrettin Kaya Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title