Haberler

Yediemine Teslim Edilen İnek Hemcinsleriyle Yaşayacak

Erzurum'da, buzağıyken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve tedavisi sonrası savcılık talimatıyla kazaya ilişkin soruşturma bitene kadar yediemin tayin edilen belediyenin hayvan barınağında 20 aydır tek başına hayatını sürdüren inek, hemcinsleri ile yaşaması için Atatürk Üniversitesi...

Erzurum'da, buzağıyken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve tedavisi sonrası savcılık talimatıyla kazaya ilişkin soruşturma bitene kadar yediemin tayin edilen belediyenin hayvan barınağında 20 aydır tek başına hayatını sürdüren inek, hemcinsleri ile yaşaması için Atatürk Üniversitesi büyükbaş hayvan çiftliğine nakledilecek.

TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Üyesi de olan AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte, bir ineğin, buzağıyken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanıp tedavisi edilmesi sonrası savcılık talimatıyla kazaya ilişkin soruşturma bitene kadar yediemin tayin edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildiğini anımsattı.

Bu olaya ilişkin haberini okuyunca ineğin hemcinsleriyle yaşamını sürdürmesi için harekete geçtiğini anlatan Deligöz, Erzurum Adliyesi'ne giderek Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ethem Gündüz ile görüştüğünü aktardı.

Deligöz, ineğin soruşturma bitene kadar barınakta kalması gerektiğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

"Başsavcımız Gündüz, düvenin sahibi çıkmadığı için soruşturmanın tamamlanamadığını söyledi. Yasalar gereği düvenin 8 yıl barınakta kalması gerekiyormuş. Ben de kendilerine hayvanın 20 aydır barınakta tek başına kaldığını ifade edip uygun olanın hemcinsleriyle yaşamını sürdürmesi olduğunu söyledim."

"İnek bir nevi özgürlüğüne kavuşmuş olacak"

Başsavcı Gündüz'ün, "ineğin Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesine ait hayvan çiftliğine nakline onay vereceklerini" söylediğini ve bunu üzerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile görüştüğünü aktaran Deligöz, "Çomaklı da ineğin üniversiteye ait hayvan çiftliğinde muhafaza altına alınması için her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde gözetim altındaki düve üniversitenin hayvan çiftliğine nakledilecek. İnek böylece bir nevi özgürlüğüne kavuşmuş olacak." diye konuştu.

"Aşıları yapılacak ineğe kimlik çıkartılacak"

Deligöz, ineğin ilginç durumuna ilişkin haberi okuduğunda çok şaşırdığını dile getirerek, şunları anlattı:

"Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Avcıoğlu ile ineğin bulunduğu barınağa gittik, birlikte hayvanı ziyaret ettik. Arkadaşlar 20 aylık sürede ineğe çok iyi bakmışlar ancak bu süreyi tek başına kedi köpeklerin arasında geçirmiş. İneğe bakımı yapılmış ancak hemcinslerinden ayrı büyümüş. Yaptığım girişimler sonucu hayvanın Atatürk Üniversitesinin büyükbaş hayvan çiftliğine nakline karar verildi. Düvenin kan tahlilleri yapılacak, herhangi bir hastalığı bulunmadığı takdirde savcılığın da izni ile üniversiteye devri sağlanacak. Aşıları yapılacak ineğe kimlik çıkartılacak."

İneğin yediemine teslim edilme karıştığı kaza

Erzurum'da, 18 Ağustos 2016'da meydana gelen olayda Erdal Dumlu'nun kullandığı 16 F 8259 plakalı araç, Erzurum-Pasinler karayolunun Abdurrahman Gazi Mahallesi mevkisinde aniden yola çıkan 4 aylık dişi buzağıya çarpmıştı.

Kazada, hasar gören araçtaki Erdal Dumlu'nun eşi Selma Dumlu'nun kolunda çatlak oluşmuş, buzağının da kaburgaları kırılmıştı. Yaralı Selma Dumlu'nun kolu kaldırıldığı hastanede alçıya alınmıştı.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin buzağının sahibini bulmak için kazanın yaşandığı mahalle ve çevresindeki aramalara rağmen, bilgilerinin yer aldığı küpesi de olmayınca buzağının sahibine ulaşılamamıştı.

Buzağı sahibinin araçta hasar olması ve Selma Dumlu'nun yaralanması nedeniyle ceza almamak için hayvanına sahip çıkmadığı kanaatine varan polis de Cumhuriyet savcısının bilgisi dahilinde yaralı hayvanı soruşturma bitene kadar yediemin tayin edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim etmişti.

Söz konusu tarihten itibaren burada kendisi için yapılan ve çevresi tel örgülerle sarılı olan barınakta tutulan ineğin karıştığı kazaya ilişkin de soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Ak Parti Selma Dumlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title