Haberler

Yatağan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

1 ile 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Yatağan GELİ Sosyal Site Tesisleri Salonu'nda Prof. Dr. Nevzat Aşık'ın konuşmacı olarak katılımı ile "Cami, Kadın ve Aile" konulu konferans düzenlendi. Yatağan İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz konferansta ilk inananın da, ilk şehidin de kadın olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1 ile 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından Prof. Dr. Nevzat Aşık'ın konuşmacı olarak katıldığı "Cami, Kadın ve Aile" konulu konferans düzenlendi. Sunumunu Yatağan Merkez Aşağı Camii İmam Hatibi Üzeyir Yıldırım'ın yaptığı konferansa Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, AK Partili Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şahbaz, AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz, Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz, Kavaklıdere Müftüsü Kadir Küçük, Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsel Topal, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, YEAŞ İşletme Müdürü Ali Değirmecioğlu, Ensar Vakfı Yatağan Şube Başkanı Cemil Çamcı, Diyanet Sen Yatağan İlçe Temsilcisi Erdem Teke ve Yatağan'da görev yapan din görevlileri ile aileleri katıldı. Halktan katılımın az olduğu gecede Merkez Aşağı Camii Müezzin Kayyumu Süleyman Bayram tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kuran tilaveti sonrası Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz tarafından açılış konuşması yapıldı. Müftü Yılmaz, bayanların da cemaatle birlikte Cuma Namazı kılma talepleri olduğunu belirterek; "Hayatımızın her anında olan kadınlarımızın camilerimizde daha fazla olması gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi için hepimizin çalışması gerekiyor. Kadına emek vermek geleceğe emek vermektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasını "Cami, Kadın ve Aile" olarak belirlemiştir. Camilerimizin kapılarına kadınlarımıza açma vakti geldi. Toplantımıza katılan herkesin haftasını kutluyorum" şeklinde konuştu. Müftü Şahabettin Yılmaz tarafından açılış konuşmasının ardından yardım ve destekleri için Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'a, YEAŞ İşletme Müdürü Ali Değirmecioğlu'na, GELİ Sosyal Site Lokali İşletme Sorumlusu Erol Can'a ve emekli Mehmet Topaloğlu'na birer plaket verildi.

Müftü Yılmaz'ın konuşmasının ardından konuşma yapan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, inançsız insanının ota benzediğini belirterek; "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yardımlarımız ve uyumlu çalışmamız devam edecektir" dedi.

"Cami, Kadın ve Aile" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nevzat Ateş; "Peygamber efendimizden önce kadının hiçbir değeri yoktu. İslam'da kadının yeri de erkeğin yeri kadardır. Yerden kasıt kapladığı alansa bu bambaşka bir şeydir.

İslam'da kadın sanıldığı gibi yüceltilmez de yerilmez de tıpkı erkeğin yüceltilmediği ve yerilmediği gibi. İslam cinsler, ırklar, kişiler üzerinden hareket etmez. İslam'ın ilk yaşandığı dönemde kadınların maldan farksız olduğu düşünülürse İslam'ın getirdiği kurallarla kadın o anki olduğu yerden çok üste çıkarılmıştır. O döneme göre İslam kadını yüceltmiştir. Sonradan amaç bulunulan sosyal yaşantıya ve zaman dilimine göre kadının hakları iade edilmeye devam edilmiştir. Günümüzde de camileri Resulullah dönemindeki durumuna getirmeliyiz. Bunun içinde kadınlarımızın destekleri ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?v Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title