Haberler

Türk Doktor İki Yeni Tekniği Dünyaya Açıkladı

Doç.Dr.Ünal Aydın, karaciğer nakillerinde nakil olamayan hastaların nakil olmasını sağlayacak bir tekniğe imza attı.

Doç.Dr. Ünal Aydın, karaciğer nakillerinde nakil olamayan hastaların nakil olmasını sağlayacak bir tekniğe imza attı.

İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı

Doktor Ünal Aydın, karaciğer yetmezliği gelişen ancak ciğerindeki ana damarındaki tıkanıklık nedeniyle nakil listesine alınmayan hastalar için umut olacak bir ameliyat yöntemi geliştirdi. Doktor Aydın, geliştirdiği ameliyat tekniğini 12-16 Haziran'da Avustralya'nın başkenti Sydney'de gerçekleştirilen Uluslararası Dünya Karaciğer Transplantasyon Derneği (ILTS) tarafından düzenlenen kongrede İzmir'in Kavakları şarkısı eşliğinde sundu. Dünyanın birçok ülkesinden iki bine yakın bilim adamının katıldığı kongrede İzmirli doktorun yaptığı sunum ses getirdi. Dünyada karaciğer nakli alanında söz sahibi bilim adamları tekniğin çok önemli bir soruna çözüm sağlayacağını belirterek, "Karaciğer nakli olamayan yüzde 15 grupta yer alan hastalar için umut vaat edici olduğu" yorumunda bulundu. Doktor Aydın, aynı toplantıda kendisinin geliştirdiği mikrocerrahi uzmanı olmayan karaciğer nakil ekipleri tarafından kullanılabilecek 'arter anastomoz' tekniğini de anlattı.

HASTALARA UMUT

Geliştirdiği yöntemle karaciğer yetmezliği olan hastaların karaciğer ana damarındaki pıhtıyı çıkartmayı (trombektomi) başardıklarını anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Böylelikle gerçekleştirdiğimiz bu operasyonun ardından, karaciğer ana damarı tamamen tıkalı hastaların nakillerini gerçekleştirebiliyoruz. İşte bu alanda geliştirdiğimiz güvenli trombektomi tekniğini bu yıl 12-16 Haziran'da Sydney'de yapılan Uluslararası Dünya Karaciğer Transpilatasyon Derneği (ILTS) tarafından yılda bir defa gerçekleştirilen bilimsel toplantısında sunduk."

İzmir Üniversitesi Medicai Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Beken, Kongre'de tüm dünyaya Türkiye'deki bilimsel etkinliklerin geldiği seviyeyi anlattıklarını belirterek şunları söyledi: "Dünyanın birçok ülkesinde yapılamayan ameliyatları başarıyla gerçekleştiriyoruz. Doktor Ünal Aydın'ın bilimsel sunumunu izleyen dünya ülkelerinden 2020 EXPO adaylığımız için destek istedik. EXPO'ya hem kurumsal hem de bireysel anlamda destek veriyoruz. İzmir'in adaylığında başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Dünyanın her yerinden gelen bilim adamları vardı. Kendileriyle adaylık konusunda görüşme fırsatımız da oldu."

Doç. Dr. Ünal Aydın, Sydney'deki uluslararası etkinlikte yeni tekniğinin sunumunu gerçekleştirdi. Aydın, sunumunun bir bölümünü İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ayırdı. İzmir'in dev organizasyona aday olduğunu belirten Aydın, İzmir'in tanıtımını da gerçekleştirdi. Kongreye doktor Ünal ile birlikte katılan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, "Dünyanın her yerinden gelen bilim insanlarına adaylığımızı anlatıp destek istedik" dedi.

EXPO ÇIKARMASI

İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken'in de katıldığı toplantıda İzmir'in EXPO adaylığı konusunda tanıtım da yapıldı. Doktor Aydın'ın sunumunda, İzmir'in EXPO adaylığı hakkında bilgi verilirken, EXPO logomuz da barkovizyonla perdeye yansıtıldı. Öte yandan Dr. Zafer Beken ile Dr. Ünal Aydın, İzmir'in adaylığı ve yapılan çalışmalar hakkında bilim adamlarına bilgi verdi, seçim için destek istedi.

Karaciğer yetmezliği hastalarının bir bölümünün nakil şansı bulunmadığını ifade eden Doktor Ünal Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bildiğiniz gibi akut ya da kronik karaciğer hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği gelişmiş hastalara karaciğer nakli yaparak yeniden yaşamına kavuşturabilmekteyiz. Ancak her karaciğer yetmezliği söz konusu olan hastayı nakil yapamıyoruz. Bunların içerisinde medikal nedenler olduğu gibi, teknik nedenlerle de karaciğer nakli yapamadığımız hastalar bulunuyor. Bunlardan en önemlisi karaciğere giren ana damardaki tıkanıklık (portal ven trombozu) nedeniyle karaciğer nakli gerçekleştirilemiyor. Bu durumdaki hastaları nakil yapabilmek için pek çok yöntem denense de güvenli nakil yapılamıyor. Bu yüzden pek çok hasta nakil şansını elde edemeden kaybediliyor. Bu hastaların oranı tüm dünyada karaciğer yetmezliği olan hastaların yüzde 15'ini oluşturuyor." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İzmir Üniversitesi Medical Park Avustralya Ünal Aydın Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title