Haberler

Toprağı 20 dakika taradıktan sonra ülkenin en büyük altın külçesini buldu

Güncelleme:

Hazine avına çıkan Richard Brock, İngiltere'nin en büyük altın külçesini buldu. 64,8 gram ağırlığındaki altının 30 bin pound (yaklaşık 1 milyon 232 bin lira) değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Eski bir kameraman olan Richard Brock, 35 yıldır metal dedektörüyle uğraşırken sonunda büyük keşfini gerçekleştirdi. Brock, Shropshire Tepeleri'nde katıldığı hazine avında ülkenin en büyük altın külçesini buldu.

BULDUĞU ALTINLA ÜLKE TARİHİNE GEÇTİ

35 yıldır metal dedektörü uzmanı olan 67 yaşındaki iki çocuk babası, geçen yılın mayıs ayında, Shropshire Tepeleri'ndeki özel tarım arazilerini arayan bir gruba katılmak için Somerset'teki evinden üç buçuk saat yolculuk yaptı. Brock, Shropshire'daki tüm gün süren grup hazine avı gezisine bir saat geç gittiğinde rakiplerinin en iyi eşyaların hepsini kapmış olmasından korktu. Ancak sadece yirmi dakika sonra, emekli kameraman tahminen 30 bin pound değerindeki İngiltere'nin şimdiye kadarki en büyük altın külçesini buldu. Parça, 64,8 gram ağırlığında olup İngiltere'deki önceki rekorun sahibi olan 54 gramdan çok daha büyük.

Toprağı 20 dakika taradıktan sonra ülkenin en büyük altın külçesini buldu

20 DAKİKA İÇİNDE HAYATI DEĞİŞTİ

Brock, "Aslında olayı kaçırdığımı düşündüm, yaklaşık bir saat geç gelmiştim. Orada herkesin güncel donanımları vardı ve ben de üç eski makineyle uğraştım. İlk başta, ekranı solmakta olan bu yedek dedektörle birlikte birkaç paslı eski çadır kazığı buldum. Ancak toprağı yalnızca 20 dakika taradıktan sonra bu külçeyi buldum. Bu da hangi ekipmanı kullandığınızın gerçekten önemli olmadığını gösteriyor" dedi.

Toprağı 20 dakika taradıktan sonra ülkenin en büyük altın külçesini buldu

BULDUĞU PARÇAYI HERKESE GÖSTERDİ

Brock dürüst davranıp bulduğu parçayı herkese gösterdiğini söyleyerek sözlerine devam etti: "Arazi sahibi, kazıyı düzenleyen kişi ve çevremdeki diğer dedektör uzmanları bu külçeye bakmaya çalışırken başka bir şey arayamazdım."

Toprağı 20 dakika taradıktan sonra ülkenin en büyük altın külçesini buldu

Altın külçesinin oraya nasıl ulaştığı bilinmiyor. Daha önce Galler'de 97,12 gram ağırlığında bir altın külçesi bulunmuştu ve İskoçya'da da 121,3 gram ağırlığında bir altın külçesi bulunmuştu, ancak bunun İngiltere'de şimdiye kadar keşfedilen en büyük altın külçesi olduğuna inanılıyor.

Külçe için düzenlenen açık artırma ise önümüzdeki ay sona erecek ve müzayedeci Mullock Jones, "Çarpıcı bir altın külçesi elde etmek nadir bir fırsat" diyor ve pek çok kişinin ilgileneceğini tahmin ediyor. Jones, 30 bin ile 40 bin pound arasında bir getiri sağlayacağını tahmin ediyor. Brock ise geliri arazi sahibiyle paylaşmayı planlıyor.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

20 Dakika Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

sade vatandaş:

ben dahil bunu bizim insanlarımız bulsa arazi sahibiyle paylaşmaz

185
11
yanıtYanıtla
Akif:

suç sende bende veya insanımızda değil kardeşim. burada çökerler. o yüzden paylaşmayız.

yanıt35
yanıt4
Vatan Daş:

Devlet el koyar. Sarayın hazinesine gider.

yanıt50
yanıt15
Yusuf Odemis:

Herkes senin gibi Ahlaksız değil merak etme.

yanıt5
yanıt27
Fuat Gençoğlu:

Yusuf Ödemiş kadar ahlaklı bir toplum istiyoruz :))) adama bak ya ahlaksız diye laf yapıştırıyor bu sayfa da ne güzel yorumu paylaşıyor ahlak zabıtası görünümlü şeyler sizi ya :)))

yanıt3
yanıt0
Bordo Bere:

CEREZ PARASI BUNU HABERMI YAPTINIZ SANKI TON BULDU

122
15
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Çerez derken! Buzlu bademi kastediyorsunuz herhalde

yanıt14
yanıt10
bülent iyigün:

ulan bende 50 kilo falan zannettim 70 gr. bile yok..

69
10
yanıtYanıtla
Xalo Osman:

Bizim Mehmet bu haberi okursa kalpten gidebilir. Kendisi yıllardır hazine arıyor ama tık yok. Her seferinde öyle palavralar atıyorki sanki bu sefer hazineyi bulacakmış gibi bizide inandırıyor O?

60
3
yanıtYanıtla
Netherill:

ulan bende 1 kg felan sandım. bide resmi büyütmüşler sankı kaldırım taşı

46
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title