Haberler

Depremzede esnafa destek için 'Hatay Dayanışma Günleri' başladı

Güncelleme:

6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay esnafına destekte olması için Başkent Millet Bahçesi'nde Hatay Dayanışma Günleri başladı. Etkinliğe katılanlar künefe içinde altın aradı, en hızlı kağıt kebabı yeme yarışmasına katıldı.

Depremzede esnafa destek için ' Hatay Dayanışma Günleri' başladı

Etkinliğe katılanlar künefe içinde altın aradı, en hızlı kağıt kebabı yeme yarışmasına katıldı

ANKARA - 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay esnafına destekte olması için Başkent Millet Bahçesi'nde Hatay Dayanışma Günleri başladı. Etkinliğe katılanlar künefe içinde altın aradı, en hızlı kağıt kebabı yeme yarışmasına katıldı.

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği, Hataylı depremzede esnafa maddi destek olması amacıyla Başkent Millet Bahçesi'nde Hatay Dayanışma Günleri organize etti. Hatay'dan gelen esnafın yöresel ürünlerini vatandaşlarla buluşturduğu dayanışma günlerinde alışveriş stantları kuruldu. Stantlarda, künefe ve kebap gibi Hatay'ın tescilli yöresel yemekleri en çok ilgi gören ürünler oldu. Dayanışma gününün ilk gününde düzenlenen 1 tepsi künefenin içerisinde altın bulabilme ve Kağıt Kebabını en hızlı bitirebilme yarışması ise renkli görüntülere sahne oldu. Depremzede esnafa yardımcı olabilmek için dayanışma günlerine gelen vatandaşlar ise stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, 6 Şubat depremlerinde Hatay'ın en çok zarar gören illerden bir tanesi olduğunu hatırlatarak, "Esnafımızın iş yerleri yıkıldı. Bizlerde Hatay Valiliği himayelerinde ve Hatay Gastronomi Derneği olarak 13 ile 17 Eylül tarihleri arasında Altındağ Belediyesinin katkılarıyla Başkent Millet Bahçesindeyiz. Burada Hatay'ın coğrafi ve endemik ürünlerini Ankaralıların ayağına getirdik" diye konuştu.

Kağıt Kebabını en hızlı şekilde bitirebilme yarışmasını kazanan Mustafa Akdemir, hayatında hiç böyle bir acı yemediğini kaydederek, "Yarıştığıma bir tık pişman oldum. Ama bu altını kazanmak güzeldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Acıdan lezzet alamadım. Kağıt kebabı olması ayrı bir lezzetliydi. Daha önce yemiştim Hatay fuarına geldiğim de. Çok acı olduğu için ilk başta bir pişman oldum. Altını kazandığıma çok sevindim şu anda da su içmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bir tepsi künefe içerisinde çeyrek altın bulabilme yarışmasını kazanan Ömer Bayan ise "Altını ısırmayım dedim dişimi kırmaması için. Herkesi Hatay Günlerine bekliyorum depremzede esnafa destek olması için" dedi.

Kadayıf ustası Ömer Balta ise Hatay'dan yöresel ürünlerini tanıtmak için Ankara'ya geldiklerini söyleyerek, "Yöresel lezzetlerimiz var; künefe ve kabak tatlısı gibi. El yapımı Hatay kadayıfımız var. Hepsini imalathanemizde yapıyoruz. Lezzetler mükemmel tavsiye ediyorum. Bu künefe her yerde bulunmaz. Sadece bize özgü bu künefe. 1 porsiyon künefe ortalama 50 ile 60 lira. Gerçek Antakya Künefesi yiyecekseniz eğer sade yenilir. Üzerinde kaymak ve fıstık ekstra olur. Antakya'dan geldik. Tüm vatandaşları künefenin tadına baktırmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hatay esnaflarından Ömer Göngören ise kışlık ürünler getirdiğini belirterek, "Salça ve baharat gibi lezzetleri Hatay'dan Ankara'ya getirdik. Tüm Ankaralıları bekliyoruz. Buradaki esnafların tamamı depremzede esnaf. Vatandaşları destek olmaları hususunda bekliyoruz" kaydetti.

Etkinlik alanının gezen İnci Şahin ise dayanışma günlerini çok güzel bulduğunu dile getirerek, "Özlediğim lezzetler. Hataylı olarak Ankara'da böyle bir günün düzenlenmesi beni gururlandırıyor ve çok mutlu ediyor. Künefe vazgeçilmezimiz. Kebaplar ve zahter gibi her aradığımı buluyorum. Kebabımı yedim şimdi künefemi yiyeceğim. Fiyatlarda benim için uygun. Depremzede bölgesindeki insanların durumunu bildiğim için destek amaçlı her gördüğümden aldım" açıklamalarında bulundu.

Hatay'da evi yıkılarak Ankara'ya taşınan Mehmet Karagan ise etkinlik alanında doğdu şehrin ürünlerini tadarak özlem giderdiğine dikkati çekerek, "Ağaç kavunu gelmiş ender bulunan bir lezzet. Mesai günü diye bugün biraz seyrek ama bütün Hataylılar hafta sonu burada toplanır. Hatay'dan depremden geldik biz. Evimiz yıkıldı. Ağır hasarlıydı buraya Ankara'ya geldik geçici olarak. Bizim için çok iyi oldu. İlaç gibi geldi bize. Hataylı insanları ve ürünleri gördüm. Bir nebze hatırlattı bize" ifadelerine yer verdi.

Hatay Dayanışma Günleri 17 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hatay Turizm Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title