Haberler

Erdoğan YAŞ'ta Bir Geleneği Yıktı! İlk Gün Yemek Verdi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanları, YAŞ'ın genellikle son günü üyelere akşam yemeği veriyorlardı. Erdoğan'ın, toplantının ilk günü YAŞ üyelerine öğlen yemeği vermesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçmiş yıllardaki uygulamaların tersine son gün yerine toplantının ilk günü Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerine öğle yemeği vermesi, dikkat çekici bulundu. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanları, Yüksek Askeri Şura'nın genellikle son günü üyelere akşam yemeği veriyorlardı.

12 YIL SONRA İLK KEZ FARKLI BİR BAŞBAKAN BAŞKANLIĞINDA

Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısı, son 12 yıldır ilk kez farklı bir başbakanın başkanlığında yapıldı. 2013 yılından bu yana Yüksek Askeri Şura toplantılarına dönemin Başbakanı Erdoğan başkanlık ediyordu. YAŞ'ın bir gün süren 2014'teki Kasım ayı toplantısına da, Davutoğlu başkanlık etmişti. Erdoğan da, Kasım 2014'teki toplantının ardından üyelere akşam yemeği vermişti.

DEVLET GELENEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Ancak terfilerin ve TSK'nın komuta kademesini şekillendirecek kararların alınması nedeniyle YAŞ'ın Ağustos ayı toplantıları, Türk devlet geleneği içinde ayrı bir öneme sahip. Kasım veya Aralık ayında yapılan YAŞ kış toplantıları ise daha dar kaspamlı bir niteliğe sahip.


DAVUTOĞLU BAŞKANLIĞINDAKİ TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, saat 11.15'te Davutoğlu'nun başkanlığında Genelkurmay karargahı içindeki Fevzi Çakmak Salonu'nda başladı. Davutoğlu'nun başkanlığındaki Toplantıya şu isimler katıldı:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Ege Ordusu Komutanı Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele.


ERDOĞAN "SON GÜN YEMEĞİ" GELENEĞİNİ YIKTI

Toplantının ilk bölümü yaklaşık bir saat sürdü. YAŞ üyeleri, toplantının ilk bölümünün ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Erdoğan'ın, YAŞ üyelerine verdiği öğle yemeği saat 13.00'te başladı. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanları, üyelere genellikle YAŞ toplantısının son günü akşam yemeği verdi. 11 Cumhurbaşkanı Gül de, geçen yıl toplahtının son günü üyelere Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar yemeği vermişti. Erdoğan'ın, toplantının ilk günü YAŞ üyelerine öğlen yemeği vermesi dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu da, Çankaya Köşkü'nde saat 20.00'de YAŞ üyelerine akşam yemeği verecek.


3 GÜN SÜRECEK

Yüksek Askeri Şura, 3 gün sürecek. Toplantılarda; 179 general - amiral ile general - amiralliğe terfi sırasında bulunan 300 dolayındaki albayın dosyası ele alınacak. TSK personeliyle ilgili önemli disiplin dosyalarının da toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

ÖZEL EMEKLİ OLUYOR

Genelkurmay Başkanı Özel ile Jandarma Genel Komutanı Atay, 30 Ağustos tarihi itibariyle emekli olacak.

Özel'in yerine Orgeneral Akar'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanması bekleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk'ün görev süreleri 30 Ağustos tarihi itibariyle sona erecek. Ancak bu iki komutanın görev sürelerinin bir yıl uzatılması konusu şurada değerlendirilecek.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Atay Hulusi Akar Necdet Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (141)

bingollu kenan:

RTE...............

138
4
yanıtYanıtla
hayat rte ye güzel:

Dun Çinde yandaslara ihale pesinde idi bugun ankarada toplantı. hayat ona güzel valla. 6 7 uçakla git git gel. Bizde burda garibanlik eğitimsizlik issizlik Suriyeli Mültecilerle bombalarla terör örgütleri ile , aktorller ve koyunlarla ugrasalim...

78
4
yanıtYanıtla
pilinc:

showmen, yaw verine eline bir mikrafon, medyadan düsmesin, normalinde baska devletlerin, 6 ayda bir duyarsin, bizimki saate bir olmassa , ya o gazeteciye yargilar, yada televizyonlari kapatir

56
0
yanıtYanıtla
allahdan kormayanlardan kork,,,:

vatan evlatları şehit olurken nasıl boğazınızfan geçiyor allah aşkına marifetmiş gibi birde sırıtıyorlar , , o boş alanlara attığınızın bombaların parasını nasıl çıkarıcaklar sırtımızdan, haram zıkkım olsun daha düne kadar pkk ilede böyle yemek yiyordunuz . . . . . . iki dünyada elim yakanızda. . .

36
12
yanıtYanıtla
TAYYİP BEY:

LA Bİ GİT ARTIK TAYYİP

35
11
yanıtYanıtla
Illaki farklı birşey yapacak..Mobil-IOS:

Illaki farklı birsey yapacak gündem yaratacak..EGOist!!!

31
15
yanıtYanıtla
Ahmet Aslan:

Gelenek görenekmi bıraktı amcam. Doğru olan işlerinde suyunu çıkardı

29
16
yanıtYanıtla
2002 den beri zam zam zam !:

artık eski Türkiye geri gelsin ALLAHIM!

39
4
yanıtYanıtla
yusuf:

Adam gorevini tam yapiyor bide su capulcular olmasa.....

7
36
yanıtYanıtla
Ccc:

Yine bütün pronayaklar toplamış buraya yorumlara baksana saçma sapan lan inadına AKP

12
29
yanıtYanıtla
Tüm 141 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Kimse ne olduğuna anlam veremedi: AK Parti Meclis Üyesi kendini yere atarak yuvarlanmaya başladı

Kimse ne olduğuna anlam veremedi: AK Parti Meclis Üyesi kendini yere atarak yuvarlanmaya başladı

Yeniden Refah cephesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Erbakan'ı çaya davet etmemesine fotoğraflı gönderme

Yeniden Refah cephesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Erbakan'ı çaya davet etmemesine fotoğraflı gönderme

CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Akılla ve rahat bir yürekle önümüzdeki döneme bakıyoruz

CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Akılla ve rahat bir yürekle önümüzdeki döneme bakıyoruz

Adana'da bir kadın, kapısı açık seyreden otobüsten düştü

Adana'da bir kadın, kapısı açık seyreden otobüsten düştü

title