Haberler

Yargıtay Başsavcılığı ve Rusya Başsavcılığı arasında iş birliği mutabakatı imzalandı

Güncelleme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rusya Federasyonu Başsavcılığı arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rusya Federasyonu Başsavcılığı arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

Rusya Başsavcılık binasında düzenlenen törende Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Rusya Federasyonu Başsavcısı İgor Krasnov, mutabakat zaptını imzaladı. Mutabakat zaptına göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rusya Federasyonu Başsavcılığı arasında iş birliğinin güçlendirilmesi sağlanacak ve karşılıklı olarak deneyimler paylaşılacak.

Törende konuşan Şahin, Rusya Başsavcılığının kuruluşunun 300. yılını kutlayarak, uluslararası suç örgütleri, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, sınır aşan suç örgütleri ile ülkelerin ortak mücadele etmesi gerektiğine dikkati çekti.

Şahin, "Bu tür sınır aşan suçlarla etkin mücadele için uluslararası iş birliğinin olması gerekir. Bu tür suçlar, her toplumun huzuruna ve ülkelerin ekonomisine büyük zarar vermektedir." ifadesini kullandı.

Ayrıca Şahin, Rusya'nın bilişim suçlarıyla mücadele için hazırladığı ve Birleşmiş Milletlere (BM) sunduğu taslağı inceleyeceklerini belirtti.

Kazakistan'daki olaylar ortak mücadeleyi gerektiriyor

Rus Başsavcı Krasnov da iki ülkenin siber dolandırıcılık, terör, ırkçılık ve sınır aşan suç örgütleri ile ortak mücadeleye hazır olduğunu vurgulayarak, "Eminim bu mutabakat zaptı iki ülkenin beraber katedeceği yolun ilk adımıdır. Orta Asya'da ve Kazakistan'daki son yaşanan gelişmeler bizi çok tedirgin ediyor. Tabii ki bu da terörizme ve ırkçı ideolojilere karşı beraber mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor." dedi.

Türkiye'de Yargıtay'ın kurum olarak zengin bir tecrübeye sahip olduğunun ve çok önemli zorluklara karşı mücadele verdiğinin altını çizen Krasnov, Yargıtay Başsavcısı Şahin'in, 15 Temmuz 2016'da, FETÖ terör örgütünün darbe girişimi ile ilgili davaları bizzat takip ve kontrol ettiğini hatırlattı.

Son dönemde darbe girişimlerinin internet vasıtasıyla, özellikle de "darknet" ile gerçekleştirildiğine dikkati çeken Krasnov, Rusya'nın bilişim suçları ile mücadele için BM'ye bir taslak sunduğunu kaydetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Rusya Federasyonu Başsavcılık makamının 300. yıl dönümü kapsamında, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı Moskova'daki uluslararası programa iştirak etmişti. Şahin'in Moskova'daki temaslarında, Yargıtay Cumhuriyet savcıları Dr. İlknur Altuntaş, Mustafa Başer ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Rusya Federasyonu Cumhuriyet Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title