Haberler

Yanan Feribotta Ölenlerin Sayısı 5'e Yükseldi

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya giderken yanmaya başlayan Norman Atlantic'te ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Gemiden tahliye edilenlerin 379 kişi, kurtarılmayı bekleyenlerin ise 60 kişi olduğu bildirildi. Gemiden kurtulan Türk yolcu Ahmet Şimşek DHA muhabirine "Yunanistan kurtarma helikopterini iki kere gördük ama İtalyan helikopterleri sürekli geldi" dedi.

Gemideki 53 Türk yolcudan Ahmet Şimşek, olaydan 24 saat sonra kurtarılarak, İtalya'ya ait bir helikopterle ülkenin güneyindeki Brindisi kentine getirildi. Burada müşahede altında tutulduğu Antonio Perrino Hastanesi'nde yaşadıklarını DHA  muhabirine anlatan Şimşek, şöyle dedi:

"Gece 01.30 gibi yola çıktık. Saat 03.30 sıralarında gemide bir kokuyla uyandık. Ne bulup giyindiysek güverteye çıktık. Tam bir rezaletti. Olaya müdahale etmesi gerekirken geminin mürettebatı hiç ortada yoktu. İnsanlar kendileri 5 tane filikayı kendileri kesti gözümün önünde. İki tanesine ancak insan bindi. 3 tanesi boşa gitti. Çünkü herkes saldırıyor. Mürettebat orada yönlendirmesi gerekirken hiç mürettebat ortada yoktu. Anladığım kadarıyla onlar sadece yangını söndürme noktasına gitmişler. Ama öbür tarafta insanlara ne bir bilgi vermek, bir yardımcı olmak gibi şeyleri söz konusu değildi."

Dışarıdan yardımın ise, kazadan yaklaşık 7 saat sonra, 11.00-11.30 gibi geldiğini anlatan Şimşek, "Bir kuru yük gemisi geldi yanımıza, bize moral verdi. 'Fırtına var, denizin ortasında kalmışsınız' dedi. Dedik ki 'Tamam kurtarışa geldi.' Daha sonra bir askeri gemi geldi. İki filika indirdi. Fırtınadan o filikalar ulaşamadı. Saat 14.00 gibi iki helikopter gelip, yaşlıları, kadınları, çocukları almaya başladılar. Her helikopter 2-3 kişi alıyordu. Gemide çok insan vardı" diye gördüklerini aktardı.

"YUNAN HELİKOPTERİNİN GELMEMESİ İNANDIRICI OLMAYABİLİR"

Bir başka Türk yolcunun, önce Yunan ve İtalyanların kurtarıldığı iddiası hatırlatılan Şimşek, "Bunun doğru olduğunu söyleyemem. Öyle bir şey görmedim. İnsanlar filikalara atladılar. Hiçbir organize olmadığı için atlayabilen gidiyordu. Bu inandırıcı olmayabilir, ama Yunan helikopteri iki kere geldi, bir daha gelmedi, ama İtalyan helikopterleri sürekli geldiler" iddiasında bulundu.

KARDEŞİMİ GEMİDE BIRAKTIM

İstanbul'da bir restoran işlettiğini söyleyen Ahmet Şimşek, kardeşi Süleyman Şimşek ile birlikte tatil yapmak için İtalya'ya doğru yola çıktıklarını söyleyerek, "Kardeşimi gemide bıraktım. En son sabah haber aldığımda halen kurtarılamamıştı" dedi.

Gemide yiyecek içeceğin de yandığının altını çizen Şimşek, "Bugüne kadar gemiye bir koli su ya da bir sandviç gönderilmedi, yağmurluk gönderilmedi. Herkes güvertede yağmurun altında ya da yanan kısmın üzerindeydi" dedi.

AYAKKABILARIMIZ YANDI

Gemide hiç ceset görmediğini söyleyen Şimşek, "Sabah iki kişinin denize atladığını gördüm, ama kuru alındılar mı alınmadılar mı bilmiyorum" dedi.

İnsanların denize atlama isteğinde olduğunu, ama yapamadıklarını anlatan Şimşek, "Yanan yerin üzerinde durduk hep ısınmak için. Orada da ısı çok fazlaydı. O sıcaklıkta ayakkabılarımız yandı. Dumandan korkanlar soğukta bekledi" diye sözlerini sürdürdü.

Şimşek, yapılan tedavisinin ardından, bir otele yerleştirildi. - Brindisi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şimşek Yunanistan Brindisi İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title