Haberler

Yalova Belediyesinin Sgk Borcu

Yalova Belediye Meclisi'nde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcuna karşılık belediyeye ait Mühendislik Fakültesi binasının takası, AK Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

Yalova Belediye Meclisi'nde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcuna karşılık belediyeye ait Mühendislik Fakültesi binasının takası, AK Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

Yalova Belediye Meclisi eylül ayı ikinci ve son birleşimi, Vefa Salman başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Birleşiminde SGK'ya olan prim borçlarına karşılık Yalova Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi olarak kullandığı binanın devri konusu gündeme geldi.

Bir önceki birleşimde de tartışma konusu olan konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kasım Avar, "SGK ile gerek oda başkanlarıyla görüşme yaptık. Bu görüşmelerden şöyle bir şey çıktı, 144 ay yani 12 yıl taksitlendirme yapıyor. Belediyemizin borcu 15 milyon lira. Hükümetimizin sağladığı en uzun vade 144 ayı göz önüne aldığımız takdirde bu 12 yıla tekabül eder. Aylık ödenecek para 192 bin lira. Biz taksitlendirmeyi seçtiğimiz takdirde aylık taksitleri İller Bankası payından keserek alıyor. Bunun bu şekilde yapılmasını istiyoruz. Bina belediyede kalsın." diye konuştu.

Avar, Yalova Esnaf Odaları Birliğine Karizma İş Merkezi'ndeki üniversitenin kullandığı alanın tahsisiyle ilgili bir protokol yapılmasını istedi.

Başkan Salman ise alınan kararın siyasi olduğunu belirtti.

Alacakla borç ödenmeyeceğini anlatan Salman, "Bu borcun ödenmesi mümkün değil. Bu böyle olursa belediyenin SGK'ya borcu artarak devam edecektir. İller Bankası'ndan gelen kesintinin yüzde 10'u geçmesi de mümkün değil. Burada belediye 5 milyon zarara uğratılıyor." dedi.

CHP Grup Sözcüsü Şerafettin Çelik ise borcun geçmişten bu güne geldiğini dile getirdi ve teklife tepki gösterdi.

Başkan Yardımcısı Halit Güleç ise 540 bin lira taksitlerinin olduğunu belirterek, "200 bin liraya yakın taksit yapacağımız bir miktar var. Artı göreve geldiğimizden beri YASKİ'ye 8 milyon olan borç düşmüş 2 milyona, her ay tıkır tıkır ödediğimiz 250 bin lira para var. Yeşil Körfez Su Birliği'ne, YAKAB'a ödediğimiz para var. Bu rakamları topladığımızda 1 milyon 500 bin civarında aylık ödememiz var. Burada bir art niyet olduğunu söylüyorum." dedi.

Grupların erteleme teklifini görüşmesi için ardından 5 dakika toplantıya ara verildi. Aranın ardından borca karşı bina devri teklifi AK Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

Toplantıda ardından imar revizyon planı değişikliği gündeme geldi. 1/5 bin ve 1/bin ölçekli uygulama imar planı ilave revizyonu 2 etap halinde oylandı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Salman ise Yalova Belediyesinin başkanın malı olmadığını söyledi.

Bu koltuğa bir gün başka birinin oturacağını anlatan Salman, şunları kaydetti:

"Biz yolumuza bildiğimiz şekilde devam edeceğiz. Yalova Belediyesi kamu kurumudur. Bu borcu ben yapmadığım gibi bu borcun da ileriye dönük vicdani olarak en aza indirgenmesi benim en önemli hedeflerinden birisidir. Kısabildiğim ölçüde giderleri en aza indirdim. Makam giderlerim en alt seviyededir. 5 milyon gibi kamunun, belediyenin menfaat sağlayacağı bir kararda bunun tam tersi hareket etmeleri gerçek amaçlarını ortaya koymuştur. Perdenin arkasında kimler vardır, amaçları nelerdir. Ben bunların hepsini biliyorum. Şimdiden daha önümüzdeki seçimin hesabını yapaya başlamışlar bazıları."

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Vefa Salman AK Parti Yalova Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title