Haberler

Whatsapp bildirim gelmiyor? İphone ve Samsung'da Whatsapp bildirim sesi gelmiyor 2022?

Güncelleme:

Apple, iPhone'ların pil ömrünü olabildiğince uzatmak için arka planda çalışan uygulamaları agresif bir şekilde idare ediyor. Bunun yan etkisi, uygulamalardan gelen bildirimlerin gecikmesi olabiliyor. İşte "Whatsapp bildirim gelmiyor İphone ve Samsung? Whatsapp bildirim sesi gelmiyor 2022?" sorularının yanıtları...

Whatsapp bildirim gelmiyor sorunu çözümü nedir? Bazı durumlarda akıllı telefonlar internete bağlı olmasına rağmen, uygulamalardan bildirim gelmeyebilir. Ancak uygulamaya girdiğimiz takdirde bildirimler görünecektir. Bu durum günlük iletişimimizin önemli bir parçası olan WhatsApp uygulamasında da yaşanabiliyor.

WHATSAPP BİLDİRİM GELMİYOR SORUNU ÇÖZÜMÜ

WhatsApp mesajlarının ve bildirimlerinin size anında ulaşması için telefonunuzun ayarlarının doğru olarak yapılması gerekir.

Bunu, telefonunuzun İnternet tarayıcısını açıp bir web sitesini açmayı deneyerek kontrol edebilirsiniz.

Eğer İnternet tarayıcınız çalışıyor fakat WhatsApp'ınız çalışmıyorsa, lütfen mobil operatörünüz veya sistem yöneticinizle iletişime geçin. APN ve modem ayarlarınızın doğru olarak ayarlanıp web olmayan soket bağlantılara izin verdiklerinden emin olun. Ayrıca başka bir ağdan bağlanmayı deneyebilirsiniz. Eğer Wi-Fi'dan bağlıysanız hücresel veriden bağlanmayı deneyin veya tam tersi.

Arka plan verisinin sınırlanmadığından emin olun

  • Telefonunuzda Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > Veri Kullanımı'na gidin.
  • Arka plan verisinin sınırlanmadığından emin olun.
  • Yukarıdaki işlemleri Google Play Servisi için tekrar edin.

Ek çözüm yöntemleri

  • Telefonunuzu kapatıp yeniden başlatın.
  • Ayarlar > Uygulamalar > Menü tuşu > Uygulama tercihlerini sıfırla'dan uygulama tercihlerini sıfırlayın.
  • Telefonunuzu şarja takarak enerji tasarrufu modunun aktive olmasını engelleyin.
  • WhatsApp > Menü tuşu > WhatsApp Web > Bütün bilgisayarlardan çıkış yap'a giderek WhatsApp Web'den çıkış yapın.
  • Telefonunuz uyku modundayken Wi-Fi'yı açık tutmak için Ayarlar > Kablosuz > Menü Tuşu > Gelişmiş > Uykudayken Kablosuz'u açık tut'u Her zaman olarak seçin.
  • Görev yöneticilerini kaldırın. Bunlar, uygulamayı kullanmadığınızda uygulamanın mesajları almasını engeller.
  • Hangouts uygulamasını başlatın ve tüm hesaplarınızda oturumu kapatın. Daha sonra Hangouts uygulamasını yeniden başlatıp hesabınıza tekrar giriş yapın.

İşletim Sistemine özel ek çözüm yöntemleri

Android 4.1 - 4.4

  • Ayarlar > Veri kullanımı > Menü Tuşu'dan Otomatik-senkronize veri'nin işaretli olduğundan emin olun.
  • Ayarlar > Kablosuz > Menü Tuşu > Gelişmiş > Kablosuz (Wi-Fi) optimizasyonu'ndan kablosuz(Wi-Fi) optimizasyonu'nun seçili olmadığından emin olun.

Android 6.0+

  • Telefonunuzda Ayarlar > Ses > Rahatsız etmeyin'e giderek kapalı olduğundan emin olun.
  • Seçenekler > Uygulamalar > WhatsApp > İzinler'in açık olduğuna emin olun.

Bildirimler nasıl yönetilir

Bildirim tercihlerini WhatsApp ayarlarınızdan kolayca yönetebilirsiniz. iPhone gelen mesajları size bildirmek için otomatik olarak anlık bildirimler gösterir.

iOS uygulamaları tarafından gönderilen üç bildirim türü vardır:

Sesler : Sesli bir uyarı çalınır.

Uyarılar/Başlıklar: Ekranda bir uyarı veya başlık belirir.

İşaretler : Uygulama simgesinin üzerinde bir görsel veya numara belirir.

Bildirim ayarlarınızda değişiklik yapmak için:

WhatsApp'ı açın > Ayarlar> Bildirimler'e dokunun. Mesaj ve Grup Bildirimleri için Uyarıları Göster ayarının etkinleştirilmiş olduğuna emin olun.

Bireysel sohbetleri veya grup sohbetlerini sessize alma

Uygulamadan gelen titreşim ve sesleri devre dışı bırakabilirsiniz. WhatsApp'ı açın > Ayarlar > Bildirimler > Uygulama İçi Bildirimler'e gidin.

Bildirim sorunlarını giderme

Lütfen bildirim ayarlarınızın hem WhatsApp hem de iPhone ayarlarınızda etkinleştirilmiş olduğuna emin olun.

Bildirim ayarlarınızın doğru olduğuna emin olmanıza rağmen hâlâ bildirim almıyorsanız büyük ihtimalle bağlantınızla veya iOS ile ilgili bir sorun vardır.

Bildirimlerin Apple'ın Anlık Bildirim Servisi (APNS) tarafından gönderildiğini ve WhatsApp'ın bu servisle ilgili sorunları çözmesinin hiçbir yolu olmadığını lütfen unutmayın. Çevrimdışı olduğunuz sırada size gönderilen mesajlar, telefonunuza iletilmek üzere APNS'e gönderilir. WhatsApp'ın bu bildirimlerin gönderim durumu üzerinde herhangi bir kontrolü veya takip hakkı yoktur. Sorun karşınıza WhatsApp'ta çıkıyor olsa da aslında APNS'ten veya iOS'ten kaynaklanmaktadır.

Genel olarak bu sorunu çözmenin tek yolu telefonunuzu fabrika ayarlarına geri yüklemek ve yeni bir telefon gibi tekrardan kurmaktır.

Not : Yedeklemelerinizden birini geri yüklerseniz büyük ihtimalle sorun tekrarlanacaktır. Anlık bildirimlerin alınabilmesi için geçerli bir SIM kart ve aktif bir Wi-Fi veya hücresel ağ bağlantısı gerekir.

Eğer yukarıdaki adımlar yardımcı olmadıysa Google itme bildirim sisteminden güncellemeleri alamıyor olabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cep Telefonu Whatsapp Whatsapp Apple Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title