Haberler

Washington Post yazarı: Trump 200 yıllık yasayı devreye sokup seçimleri tekrarlatmanın derdinde

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump destekçilerinin Kongre binasını işgali sonrasında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius, Trump'ın olası çatışmaları bahane ederek, ülke içinde asker konuşlandırılması için Başkan'a yetki veren 1807 tarihli bir yasayı devreye sokabileceğini ve seçimleri tekrarlatabileceğini belirtti.

ABD'nin başkenti Washington DC'de binlerce Donald Trump yanlısı protestocu, yasama organı Kongre Joe Biden'ın zaferini resmileştirmek üzere toplanmışken oturumun yapıldığı Kapitol Binası'nın etrafını sardı. Protestocuların bir bölümü binanın içine girdi. ABD'nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden, olayları bir kalkışma olarak nitelendirirken, Trump'a canlı yayına çıkıp protestoculara seslenmesi için çağrıda bulundu.

"200 YILLIK YASA DEVREYE SOKULABİLİR"

Diğer yandan, Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius da, Trump yanlılarının protestolarda silahlı çatışma çıkarabileceği uyarısında bulundu. Ignatius, Trump'ın olası çatışmaları bahane ederek, ülke içinde asker konuşlandırılması için Başkan'a yetki veren 1807 tarihli bir yasayı devreye sokabileceğini belirtti.

"6 EYALETİN YÖNETİMİNE EL KOYUP, SEÇİMLERİ TEKRARLATABİLİR"

Ignatius, Trump'ın bu yasayı kullanarak, altı kritik eyalette yönetime el koyabileceği ve seçimleri tekrarlattırabileceği yönünde iddialar bulunduğunu aktardı.

ESKİ SAVUNMA BAKANLARINDAN DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI

ABD'de geçmişte görev yapmış ve halen hayatta olan savunma bakanları, Pazar gecesi Washington Post'a bir yazı yazarak, Savunma Bakanlığı ve orduya, seçim sürecine dahil olmama, anayasaya bağlı kalma ve Başkan'ın anayasaya aykırı talimatlarını yerine getirmeme çağrısı yaptı.

1807 TARİHLİ YASA NE DİYOR?

1807'de çıkarılan "İsyan Yasası", isyan veya iç karışıklıklarda ABD Başkan'ına Amerikan topraklarında askeri güç kullanma yetkisi veriyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Washington Dünya Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500

Yorumlar (1)

1921:

dunya uzerinde o seytani planlari uygulamadiklari yer kalmadi, demokrasi adi altinda her ulekede karisiklik cikarip menfaat sagladilar, gun yasattiklarini yasamanin gunu , uzuluyormuyuz , asla. Beter olsunlar

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title