Haberler

Viyana'da "Türkiye'nin Dünü, Bugünü, Yarını" Konferansı

Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, "Biz Tayyip Erdoğan'ın hazırladığı yasaya güveniyoruz.

Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, "Biz Tayyip Erdoğan'ın hazırladığı yasaya güveniyoruz. Milleti için bir yasa getirdiğini biliyoruz. Bu yasalar bu milletin önünü açacak, millete nefes aldıracak." dedi.

Viyana'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenen " Türkiye'nin Dünü, Bugünü, Yarını" konferansında konuşan Yılmaz, Türkiye'nin bu referandum sayesinde ayağa kalkacağını belirterek 16 Nisan'da "Evet" oyu ile ülkenin önündeki engellerin bertaraf edileceğini söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin geride bıraktığı 90 yıllık siyasi tarihinde atlattığı badirelere dikkati çekerek Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi devlet adamlarının kıymetinin bilinmediğini söyledi.

Geçmişte aynı partiden başbakan ve cumhurbaşkanlarının anlaşamadığına şahit olduğunu dile getiren Yılmaz, 28 Şubat günlerine geri dönülmemesi için referandumda "Evet" oyu verilmesine gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz Tayyip Erdoğan'ın hazırladığı yasaya güveniyoruz. Milleti için bir yasa getirdiğini biliyoruz. Bu yasalar bu milletin önünü açacak, millete nefes aldıracak. Bu değişiklik beklediğimiz değişikliğin kapısını açacak. Onun için mazlumları tutmaya evet, Türkiyeyi güçlendirmeye evet, Kürt-Türk kardeş olmaya evet, Alevisi Sünnisi ile birleşmeye evet, ağlayan mazlum coğrafyaya sahip çıkmaya evet."

"Sistematik bir baskı uygulanmak isteniyor"

UETD Avusturya Başkanı Fatih Karakoca da bölgede yürüttükleri çalışmalara yönelik baskılar yapıldığını anlatarak Graz ve Salzburg şehirlerinde düzenledikleri programların ardından UETD yöneticilerinin ifade vermeye çağrıldığını vurguladı.

Avusturya ve Türkiye'nin çok eski iki dost ülke olduğuna işaret eden Karakoca, "Ancak, son günlerde Avusturyalı politikacıları ön plana çıkartarak, arkadan FETÖ ve PKK'ın buradaki elebaşlarının destekleriyle bizlere karşı sistematik bir baskı uygulanmak isteniyor." dedi.

Referandum sürecinde evet için mücadele veren insanların baskı altına alınmak istediğine dikkati çeken Karakoca, şunları kaydetti:

"Türk kökenli birçok Avusturyalı milletvekili hayır propagandası yapmaktadır. Yine aynı şekilde Türkiye'den gelen bazı milletvekillerine de aynı imkan sağlanmaktadır. Hiçbirinin programı sabote edilmemiştir. Hiçbirinin programına polis gönderilmemiştir ama daha iki gün önce Aşağı Avusturya eyaletinde, bölge yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte düzenleyeceğimiz programa 1 saat kala, bölgenin Belediye Başkanı yanında polislerle beraber bulunduğumuz yere geldi. Kanuni olarak programı engelleme yetkisi yoktur ancak yapılmak istenen orada bir psikolojik baskı oluşturmaktı."

Kaynak: AA / Güncel

Şevki Yılmaz Türkiye Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title