Haberler

Vanlı Turizmciler Türkiye'ye Teşekkür İçin Emıtt'te

Vanlı turizmciler, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerin ardından katıldıkları ilk turizm fuarında 'Teşekkürler Türkiye' sloganıyla stanttaki yerini aldı.

Vanlı turizmciler, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerin ardından katıldıkları ilk turizm fuarında 'Teşekkürler Türkiye' sloganıyla stanttaki yerini aldı.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), kapılarını 16'ncı kez ziyaretçilere açtı. Vanlı turizmciler, kendileri için ayrılan 142 metrekarelik alanda tanıtım yapıyor. Van Valiliği'nin öncülüğünde fuara Van Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van Ticaret ve sanayi Odası (VATSO) otelciler, turizm seyahat acente temsilcileri katılıyor.

12 Nolu salonda yer alan Van'ın standında tanıtım amaçlı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kedievi'nden getirilen 'pamuk' isimli kendinin yanı sıra, Akdamar Kilisesi, Hüsrevpaşa Camii ve bu yıl temeli atılacak olan Urartu Müzesi'nin maketi de yer alıyor. Van standına gelen ziyaretçilere görevliler tarafından 'Van Güzel' tanıtım CD'si ve yenilenen fotoğraflarıyla 'Van Güzel' kitabı hediye ediliyor.

Turizmcilerin yansıra Van standını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, eski Van Vali Yardımcıları Hatay-Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Yalova Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ziyaret etti.

Vanlı turizmciler başkanlık yapan Vali Yardımcısı Atay Uslu, kısa bir açıklama yaptı. Uslu "Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Vanlı turizmcilerle beraber depremin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Van'ın normalleşmesi ve toparlanma çalışmasının bir göstergesi olarak EMITT Fuarı'na katıldık. EMITT Fuarı'na canlı kedimizi getirdik. Kentimizin diğer güzelliklerinin yanı sıra en önemlisi Türkiye'ye teşekkürlerimizi iletmek üzere İstanbul'a geldik. Fuardaki stant da yazdığımız gibi

'Türkiye'ye 'teşekkür' ediyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki Van'ın yarınları çok daha güzel olacak. Bu çabası içerisindeyiz. Van'ın, turizm sektörü açısından daha çok insan, daha çok turist gelecek" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Valiliği Doğu Akdeniz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title