Haberler

Usulsüz Dinleme Davasında Reddi Hakim Talebi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, aynı partili Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile işadamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu toplam 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılandığı davaya devam edildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, aynı partili Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile işadamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu toplam 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık avukatının, mahkeme heyeti başkanı ve bir üye hakimle ilgili reddi hakim talebini kabul etmedi.

Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski Müdürü Mustafa Arık ile emniyet mensupları Erkan Soydan, Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Mustafa Karaboğa, Fatih Ün, Yakup Kenç, Murat Önemli, Rüştü Çetin Kasap, Hasan Keklik, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Nizamettin Beşkaya, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Karaman, Kubilay Ercan, Abdullah Varol, Servet Tek, Fatih Tepebaşı, Zeki Çelik, Erdoğan Baban ve Suat Kural hakkında 2009- 2013 yılları arasında usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheli 3 Mart 2015 tarihinde sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin ardından eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, eski Şube Müdürü Mustafa Arık ile komiser Erkan Soydan'ın tutuklanmasını istedi. Mustafa Arık tutuklandı, Mustafa Aygün ve Erkan Soydan ise yakalanamadı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Arık ile tutuksuz yargılanan Mustafa Ünal ile Nurettin Külcü katıldı. Tutuklu sanık Mustafa Arık'ın yaklaşık 15 gün önce güvenlik nedeniyle Eskişehir H Tipi Cezaevi'nden Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'ne sevk edildiği belirtildi.Mustafa Arık duruşma 10 aydır tutuklu olduğunu söyleyerek, "10 aydır tutuklu yargılanıyorum. Mahkemenizden taleplerimizin hemen hemen hepsi reddedildi. Dava ile ilgili müfettiş raporları bulunuyor. 10 aydır bir arpa boyu yol alamadık. Bu davada benim hayatım söz konusu. Ankara'dan duruşmalara gelip gitmem bir zulümdür ve bu zulmü yapan da zalimdir. Bundan sonra görülecek duruşmalara katılmak istemiyorum" dedi.

Sanıkların avukatlarından Turgay Balaban, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayri Üzel'in objektif olmadığı iddiasıyla, üye hakim Şermin Ertem'in de sorgu aşamasında görev aldığı için bu 2 hakim hakkında reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti avukat Balaban'ın talebini reddetti. Ardından ret kararı ile avukatın talebini incelenmek üzere 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı. Heyet sanık Mustafa Arık'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Nisan 2016 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aygün Şahin Mustafa Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title