Haberler

Uşak’ta €œrusya Federasyonu" Tanıtım Toplantısı

Uşak’ta, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (Utso), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (Deik) ve Türk-rus İş Konseyi’nce Ortaklaşa €œrusya Federasyonu” Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Uşak’ta, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk-Rus İş Konseyi’nce ortaklaşa “Rusya Federasyonu” tanıtım toplantısı yapıldı.

UTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessilliği İstanbul Şubesi Müşaviri Sergey Yeremenkin, Rusya’nın ekonomik ve ticari yapısını içeren bir sunum yaptı. Toplantıda açılış konuşması yapan UTSO Başkanı İsmail Karaman, son yıllarda Uşak olarak Rusya ile ciddi ticari ilişkiler içerisinde olduklarını ifade ederek amaçlarının bu ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Gelişen teknoloji ve küreselleşen dünyada yeni pazarlar bulmak zorunda olduklarını belirten İsmail Karaman, “ Globalleşen dünyamızda pazar, her geçen gün değişmekte ve zorlaşmakta. Artık sınırların kalktığı günümüzde biz de yeni pazarlar yaratmak ile ilgili çalışmalara hız verdik. Rusya Federasyonu ile uzun yıllar ticari ilişkimiz İstanbul üzerinden devam etti. Günümüzde ise direk üreticiden tüketiciye bir yol izleyerek rekabet şansımızı artırmak niyetindeyiz.”dedi.

Uşak’ın teşvik kapsamına girmesi ile birlikte sanayide yaşanan iyileşmenin son dönemlerde tersine döndüğünü ancak Rusya ile olan ilişkilerin her geçen gün geliştiğini de söyleyen Karaman, “ Son 3 yıla bakıldığında Rusya ile ciddi bir ticari ilişki içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Uşak olarak Rusya Federasyonu’na 2,5 Milyon dolar ihracat yaptık. Bizler ikili ilişkilerin ve ticari anlaşmaların artarak devam etmesini istiyoruz.”diye konuştu.

(KY) 24.04.2008 19:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title