Haberler

Uşak Hamamboğazı Termal Alanı Turizme Kazandırılıyor

Hamamboğazı Termal Alanı turizme kazandırılıyor UŞAK'ın Banaz ilçesindeki, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 48 bin metrekaresi belediyeye tahsis edilen Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'ndaki araziye termal tesis yapılması için çalışma başlatıldı.

Hamamboğazı Termal Alanı turizme kazandırılıyor

UŞAK'ın Banaz ilçesindeki, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 48 bin metrekaresi belediyeye tahsis edilen Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'ndaki araziye termal tesis yapılması için çalışma başlatıldı. Bölgedeki kuyulardan çıkan 70 santigrat derece ve 250 litre/saniye debiye sahip şifalı suyun ilk etapta yaklaşık 15 milyon lira harcanarak yapılacak günübirlik tesislerle Uşaklılar ve turizmin hizmetine sunulmasının hedeflendiği bildirildi.

Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'nda tahsis çalışmalarını tamamlayan belediye, iki ay sürecek projelendirme çalışmalarının ardından yatırım için ihaleye çıkacak. Bölgeye yaklaşık 15 milyon TL arasında bir yatırımla yeni bir termal tesis kazandıracak olan Banaz Belediyesi, 70 santigrat derece ve 250 litre/saniye debiye sahip şifalı suyu vatandaşların hizmetine sunacak. Ak Partili Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, birçok hastalığa çare olan şifalı suyun turizme kazandırılması ile ilçenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, atıl durumdaki Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'ndaki 48 bin metrekarelik bir bölgeyi bir süre önce 20 yıllığına Banaz Belediyesi'ne tahsis etti. Belediye, tahsis edilen bu alanın 4 bin 700 metrekaresi kapalı olmak üzere termal tesis yaparak, bölgen çıkan 70 santigrat derece ve 250 litre/saniye debiye sahip şifalı suyu turizmin hizmetine sunmak için kolları sıvadı. Tahsis çalışmaları tamamlanan termal turizm alanının iki ay sürecek projelendirmenin ardından kaplıca ve sosyal tesis yapılması için ihaleye çıkılacağı bildirildi.

AK Partili Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, "Tesisi en geç bir yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Planlamamızda ilk yatırım günübirlik olacak. Sonra ki aşamada özellikle ahşap bungalov tipi evlerle vatandaşımıza konaklama imkanı sağlayacağız. Projenin ilk etabında bölgeye yaklaşık 15 milyon TL yatırım planlanıyor" dedi.

Hamamboğazı'nda yerin altında fışkıran ve yıllardır boşa akan şifalı suyun, çok sayıda hastalığa şifa olduğunu dile getiren Arpacı, "Özellikle cilt, romatizmal hastalılarla kadın hastalıklarına da şifa olan kükürt oranı yüksek şifalı suyumuzla birlikte aynı bölgede yerin altından çıkan gazoz olarak adlandırılan gazlı suyu da tesiste inşa edeceğimiz ayrı bir havuzda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kaliteli ve yeterli bir şifalı suya sahibiz. Bu suyu en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ankara-İzmir Karayolu üzerinde bulunan bölgeye yapılacak yatırım Banaz ilçemize sosyal ve ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

EGE'NİN İKİNCİ PAMUKKALE'Sİ OLACAK

Başkan Arpacı, yapacakları termal tesisi yatırımları ile birlikte şifalı suyun oluşturduğu kraterlere şekil vererek Uşak'ta ikinci Pamukkale'yi oluşturacaklarını belirtip, şöyle devam etti:

"Oluşacak krateri ışıklandırarak güzel bir görüntü ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Şifalı sudan faydalanan vatandaşlarımıza bölgede sosyal donatıların yanında şifalı suyun yarattığı kraterlerin oluşturduğu doğal güzellikle de baş başa bırakacağız."

SUYU ŞİFA DAĞITIYOR

Tesisin yapılacağı Hamamboğazı'ndaki mevcut üç kuyudan çıkan florür içeren sodyumlu bikarbonatlı, kalsiyumlu, sülfatlı termal suyun banyo kürleri ve hareket havuzları tarzında kullanılması halinde, hareket sisteminin ağrılı hastalıkları, kronik dejeneratif romatizmal hastalıklar ile rehabilitasyonu gerektiren nörolojik hastalıkların faydalı olacağı daha önce İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma ve Uygulama Birimi'nce yapılan değerlendirmeyle belirlenmişti.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zafer Arpacı Termal Banaz Uşak Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title