Haberler

'Urfa'nın İki Yıl Sonra Sorunu Kalmayacak'

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi muhtarlarla düzenlediği toplantıda yol ve su sorunlarının çözümü için iki yıl süre istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği toplantıda il genelindeki bin 300 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Şanlıurfa'nın yol, su ve kanalizasyon sorunlarını iki yıl içerisinde çözüleceği sözünü verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve bin 300 muhtarın katıldığı istişare toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi olarak bir ay gibi kısa sürede 13 ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Nihat Çiftçi, ekiplerinin tamamının sahada ve halkın hizmetinde olduğunu söyledi.

Mahallelerin sorunlarını ihtiyaç durumuna göre çözeceklerini belirten Çiftçi, "Mahalle muhtarlarımızın taleplerini tek tek toplayarak aciliyet durumuna göre gerekli çalışmaları başlatacağız. Yaklaşık bir aylık sürede Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmekteyiz. Şuan kent merkezi ve 13 ilçede ekiplerimiz tamamıyla sahada ve olup güzel çalışmalara imza atıyoruz. Allah'ın izniyle inşallah, bölgede daha güçlü bir şekilde, Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in kaptanlığında ve milletvekillerimizle kendi mahalle ve ilçelerimize genel olarak belediyecilik anlamında daha iyi hizmet getireceğimizden şüpheniz olmasın. Talepleri karşılamamız Belediyecilik anlayışımızla pekişerek, sorunların çözüm noktasını gerçekleştirmemiz lazım. Ancak tüm taleplerin aynı anda bir iki ay içerisinde gerçekleştirmemiz mümkün değil. Bildirmiş olduğunuz talepleri önemle karşılayarak aciliyet sıralamasına göre programlayarak çözeceğiz. Çünkü biz insanlarımızı ve Şanlıurfa'mızı seviyoruz. Büyükşehir ve İlçe belediyelerimizle yapılan çalışmaları bütün muhtarlarımız olarak göreceğinizden şüpheniz olmasın" dedi.

'PROGLAMLI VE BİRLİK İÇERİSİNDE SORUNLARI AŞACAĞIZ'

Şanlıurfa'nın en büyük sorunun yol, su ve kanalizasyon olduğunun altını çizen Çiftçi sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Bizler hizmet insanı ve hizmet neferiyiz. Kendimizi hizmette adamışız. Yeter ki olağan süresince biraz sabırlı olun. Karaköprü ilçemizde 90 mahalle muhtarıyla başlatmış olduğumuz uygulama ile bütün mahallerde sorunları tek tek planlayarak aciliyet sıralamasına göre çalışma başlatmıştık. İnşallah bu uygulamayı 13 ilçemizde gerçekleştirip ziyarete geldiğimiz sırada sorunlar yerine yapılan çalışmalardan bahsedeceğiz. Şanlıurfa'da mevcutta bulunan yüzde 90 sorunların başında yol, su ve kanalizasyon problemi olduğunu ve bu problemlerin temel belediyecilik hizmeti olduğunu biliyoruz. Allahın izniyle 2 yıl gibi bir sürede bütün mahallelerimizi çamurdan ve tozdan kurtarıp temel olan hizmetleri mahallerimize sunacağız."

ÇELİK: SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ise, konuşmasına Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınayarak başladı. Ardından Urfa il geneli çalışmalar için birliktelik çağrısı yapan Çelik, "İnşallah önümüzdeki dört yıl içerisinde çok önemli sorunların çözüme kavuşturulması için hep birlikte çaba sarf edeceğiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Av. Nihat Çiftçi bugün düzenlemiş olduğu bu toplantıda sizin sorun ve taleplerinizi dinledi. Bugün burada alınan talep sorunlar bilgisayar ortamına aktarılarak bu sorunların çözüme kavuşturulması anlamında plan ve programlar gerçekleştirilecek. Bizler de bu sorunları dijital ortamda takip etme imkanı bulacağız. Bizim siyasi anlayışımızda sorunu yaz sonra bakarız diye bir durum asla söz konusu olamaz. Özellikle mahallenin temsilcileri olarak Muhtarlarımızın talepleri mutlak süratle karşılık bulacak" dedi.

'ÇÖZÜLMEYEN SORUNUN NEDENİNİ SORACAĞIZ'

Faruk Çelik, Belediyelerde oluşturulacak özel birimlerin vatandaşların sorunlarını, hangi sorunun nerede ve ne zaman çözüleceğini veya neden çözülemediğini bildirir şekilde çalışacağını kaydederek "Planlı ve programlı bir geleceği hep birlikte yürüyeceğiz. Hizmetler Büyükşehir Yasasının onaylanmasının ardından Büyükşehir Belediyemize endekslenmiş bulunuyor. Ağırlıklı birçok hizmetler Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçe belediyeler ile koordineli bir şekilde gerçekleştirilecek. Merkezi hükümet olarak bizler de Ankara'dan buraya ekstra kaynaklar göndererek bir yıl içerisinde olan hizmetleri 6 aya dönüştürmek iki yıl içerisinde olan hizmetleri bir yıla çekmek gibi seri ve katkı sunucu bir görevimiz olacak" dedi.

Mahalleleriyle ilgili talepleri Büyükşehir tarafından hazırlanan formlara yazan muhtarlar, toplantının ardından bölgelerine döndü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hamide Sürücü Faruk Çelik Ak Parti Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title