Haberler

Urfa'nın Girişimci Kadınları Yola Çıktı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da İŞKUR, KOSGEB ve Odalar Birliği'nin destekleri ile düzenlenen girişimcilik kursu sertifika törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yanı sıra Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İŞKUR Müdürü Necdet Karasevda, KOSGEB Müdürü, İdris Erkeksoy, Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay katıldı.

Sertifika töreni öncesinde kursiyerlerin çoğunluğunun kadınlardan oluşmasından duyduğu memnuniyeti konuşmasının başında aktaran Başkan Güvenç, Büyükşehir Belediyesinin Organize Sanayi Bölgesine açtığı yeni hatlarla iş yerlerine ulaşım sağlayacaklarını dile getiren Güvenç, "KOSGEB 30 bin lira hibe verip, 70 bin lira krediyle girişimcilerimiz yeni iş hayatlarına katılacaklar. AK Parti hükümetlerinin en önemli özelliği özel teşebbüslere destek vererek halkın önünü açmasıdır. Halkı bilinçlendirip sermayenin tabana yayılmasını sağlamaktadır. Daha çok kadının iş hayatına atılıp daha çok iş yeri sahibi olmasını sağladı" dedi.

HEP BİRLİKTE DEĞİŞİME İMZA ATMAMIZ LAZIM

Son yıllarda girişimcilere kurslar ve maddi kaynaklar sağlanarak, İŞKUR ve KOSGEB'le hassasiyetle desteklendiğinin altını çizen Güvenç, "İŞKUR ve KOSGEB her ay rutin olarak kurullarda bu iş istihdamı görüşüyor. KOSGEB'i rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal önemle desteklemiştir. Birlik başkanlarımızı ve gerekli oda temsilcilerini tebrik ediyorum. Şehrimiz düzgün çalışma koşularını ve kaliteli ürün üretmeyi hak ediyor. "Gelişim ve Değişim" sloganıyla çıktığımız bu yolda hep birlikte değişime imza atmamız lazım. Değişim süreci her zaman sancılıdır bu yüzden değişim gösteren bir topluma destek çıkılmalıdır. Tedbir almamız lazım işçimizi yani insanı çok seviyoruz ama hesap yapıp ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız ve çok çalışmalıyız" diye konuştu.

Viyana'da katıldığı programdan izlenimlerini aktaran Güvenç, bütün çalışanların büyük bir şevkle şehre ve ülkesine neler katabileceği düşüncesiyle çalıştığının altını çizerek, 12 milyar avroluk bütçesi olan Viyana Belediyesinin çalışmalarının da takdire şayan olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonunda kursiyerlerden özellikle iş yeri sahibi olan ve girişimcilik sertifikalarını alan kadınları kutlayan Güvenç, iş hayatlarında başarılı olmaları temennisinde bulundu.

KIRCI: GÜVENÇ, KADINLARI İŞ SAHİBİ YAPMAMI SÖYLEDİ

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise, "Burada 100 tane girişimci arkadaşımıza sertifikasını vermek için bir araya geldik. Sayın Celalettin Güvenç'in Şanlıurfa'ya geldiğim gün bana dediği şey kadınları iş sahibi yapmamı söyledi. KOSGEB ve İŞKUR'la beraber hummalı bir çalışma içine girdik bölgeye verilen yatırımlardan dolayı kadınlara ve insanlara iş istihdamı artarak devam etmektedir. İki yıldır yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2 Bin kadın Organize sanayinde çalışmaya başladı ve hizmet sektöründe 6 bin kadına iş olanağı sunuldu. Girişimci kadınların her zaman olmasını ve artmasını her zaman istiyoruz" şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİYE DESTEK

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Türkiye'nin AK Parti ile müthiş bir dönem yaşadığını söyleyerek sertifika alan bütün girişimcilere başarılar diledi.

Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay ise, Türkiye'de büyük sermayeler karşısında, küçük girişimcinin eğitim, kredi ve beceri olarak her zaman yanında olacaklarını ifade etti. Öte yandan İŞKUR Müdürü Necdet Karasevda, İŞKUR olarak yapılan çalışmalara değinerek KOSGEB Müdürü Erkeksoy ile girişimcilere destek verdiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere Başkan Güvenç, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay ve kurum amirleri tarafından girişimcilik sertifikaları takdim edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Necdet Karasevda Karaköprü Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title