Haberler

Ünlü Yönetmen Bobby Roth Türkiye'de İlk Kez Bursa'da

Güncelleme:

Dünyayı kasıp kavuran 'Lost' ve 'Prison Break' gibi sevilen dizilerin ünlü yönetmeni Bobby Roth, Türkiye'de ilk kez Bursa'ya geldi.

Roth, yeni filmi 'Alina'da rol alan Bursalı oyuncu Seda Eğridere ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından gerçekleştirilen 'Kültür Sohbetleri'nin ilkine, dünyaca ünlü yönetmen Bobby Roth konuk oldu. Çelik Palas Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Roth, Türkiye'yi merak ettiğini ve özellikle Bursa'da bulunmaktan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.

"Bursa çok güzel"

Türkçe'yi bilmediğini söyleyen ve "Buradaki ilk günüm, yeni öğreniyorum. Kısa sürede Türkçe konusunda daha iyi olacağım" diyen Roth, duygularını da Türkçe olarak "Bursa çok güzel" diyerek dile getirdi. ABD'de çektiği 'Lost' ve 'Prison Break' gibi dizilerin tüm dünyada izlenmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydederken, "Amerika'da çektiğimiz dizilerin diğer ülkelerde de biliniyor olması çok hoşuma gidiyor.

Sonuçta dil ve kültür ayrımı yapmadan izlenir olmak güzel. Lost'u çekerken çoğu zaman ne çektiğimizi biz de bilmiyorduk ama ortaya çıkan diziyi Türkiye'de izleyen insanlarla bir arada olmak çok güzel. Türkiye'deki ilk günüm. 'Alina' projesinde olduğu gibi oldukça Amerikan tarzı bir filmde Türkiye'den öğeler sunmak keyifli olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki sektörle ilgili bilgisinin olmadığını kaydeden Roth, "Türk sinema endüstrisi Avrupa'da daha çok biliniyor. ABD'de Türk sinema endüstrisi pek bilinmez, benim de fikrim yoktu ama bu hafta bu konuda bilgim olacak" dedi.

Roth'un tarih ilgisi

Çektiği dizileri anlatırken hikayenin devam ettiği, karışık ve zorlayıcı etkilerle daha kolay anlatılabilecek, uzun sezonlar devam eden projeleri tercih ettiğini belirten Roth, "Eskiden sinema filmi neyse diziler bugün o. Hollywood bir şekilde kapılarını açıyor. Artık Amerikan dizilerinin farklı ülkelerde de çekilen örnekleri var. Çek Cumhuriyeti'nde Prag'da Missing diye bir dizi var örneğin. Bir Amerikan dizisi belki ileride Türkiye'de de çekilebilir. Önemli olan hikaye, hikaye iyi olduğu zaman proje de iyi oluyor. Bu bir ekip işi…" diye konuştu.

Tarihe ilgi duyduğunu da kaydeden Roth, Osmanlı tarihi hakkında çekilecek bir filmde çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

"Bursa plato oluyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'nın her konuda tanıtılması gerektiğine işaret ederek, "Bursa'da önemli bir konuğu ağırlıyoruz. İşinin üstadı değerli yönetmen Bursa'da Alina adlı bir film yapacak. Bursa bu noktada bir plato görevi görecek" dedi.

Başkan Altepe, ünlü yönetmenin Bursa'nın birikimlerini göreceğine dikkati çekerek, "Bobby Roth, Bursa'nın güzelliklerini yerinde görecek. Bundan sonra da Bursa'daki çalışmalarına başlamış olacak. Bugün Fabrika-i Hümayun'da bir workshop çalışması yapacak. Bir günlük atölye çalışmasında da yönetmenlik tecrübelerini aktaracak" dedi.

"Bursa'nın dünya gündemine gelmesini hedefliyoruz"

Projenin Bursa için sinema ve sanatla ilgili güzel bir organizasyon olduğuna da değinen Başkan Altepe, "Bizim de hedefimiz, Bursa'nın dünya gündemine gelmesi. Bu kenti tanıtmak en önemli ihtiyacımızdır.

Bursa'nın öne çıkması konusunda kentin bir film platosu haline gelmesini istiyorduk, şimdi gerçekleşiyor. Casablanca gibi filmlerle filmin çekildiği şehrin dünya gündemine geldiğini biliyoruz. Bursa'nın tanıtımı için her türlü argumanı kullanalım istedik. Sinema dünyasında da Bursa'nın yerini alması ve plato olarak kullanılması noktasında gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, "Bursa'nın dünya ekranlarında görünmesi bizim için önemli. En güzel şekilde ev sahipliği yapılması konusunda elimizden gelen desteği göstereceğiz. Bobby Roth ve ekibi, buradan ayrılmak istemeyecekler ve de Türkiye'nin dostluk elçileri olacaklar" dedi.

Oyuncu Seda Eğridere de Bursa'da çok güzel ağırlandıklarını belirterek, "Umarım filmin çoğunu burada çekerek yolumuza devam ederiz" dedi.

Başkan Altepe, CVP Interactive tarafından çekimlerine başlanan ve Bursalı oyuncu Seda Eğridere ile Tamer Karadağlı'nın başrollerini paylaştıkları 'Alina' adlı filmin çekimlerine danışmanlık yapacak olan Roth ile Eğridere ve yapım şirketi temsilcilerine plaket ve çini vazo armağan etti.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, BKSTV Yönetim Kurulu Üyesi Erol Türkün ile modacı Faruk Saraç, Faruk Baysal ve Ali Ademoğlu da toplantıya katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bobby Roth Eğridere Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title