Haberler

Yeditepe Üniversitesi'nden Dünya Kadınlar Günü kutlaması

Güncelleme:

Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü, Dünya Kadınlar Günü'nü çevrim içi ödül töreni ile kutladı.

Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü, Dünya Kadınlar Günü'nü çevrim içi ödül töreni ile kutladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de kadınların iş hayatı ve sosyal hayattaki yerleri ve hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin daha üniversite sıralarındayken çalışmalar yapmalarını sağlamak amacıyla kurulan Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü'nün düzenlediği "Dünya Emekçi Kadınlar Günü Ödül Töreni"nin üçüncüsü, bu yıl salgın koşulları nedeniyle çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Tören, üniversitenin YouTube hesabından canlı olarak yayınlandı.

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, kadın emeğinin üzerinde durduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bilimin, teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dünyada hala kendi değerini bulamamış, şiddet ile karşı karşıya kalmış, kendisi için adaleti sağlayamadığımız çok sayıda kadın var ve ülkemizde her gün üzüntü veren haberler alıyoruz. Bu gerçekten canımızı acıtıyor, şiddetin her türlüsü canımızı acıtıyor ve bu aslında çocuğa karşı şiddetle başlıyor. Biz kadınların burada en önemli görevi önce çocuklarımızı korumak olmalı. Kendimizi, çocuklarımızı eğitmeliyiz. Her şey eğitimle başlıyor ve vicdanla ilerliyor. Adaleti, vicdan olmadan gerçekleştirmemiz mümkün değil. Önce içimizde, ailemizde bunu geliştirmemiz gerek ve biz emekçi kadınlar, birbirimize çok daha fazla destek vermeliyiz. 25'inci yılımızı kutladığımız üniversitemizde kadın-erkek ayrımı olmadan, eşitlikçi bir eğitim alan sevgili gençlerimizin bu ilham, bilgi ve görgüyle bu ilkeleri tüm dünyaya yayacaklarına inanıyorum. Hepinizin yolu aydınlık olsun."

"Hayallerimizin elimizden alınmaması için buradayız"

Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü Başkanı Rumeysa Turan da bir kadının çalışma hayatında cinsiyetçi tutumlarla karşılaşmasının hiç kolay olmadığını aktararak, "İşte bizler bugün, bu sebeple bizlerin ve en önemlisi de ardımızdan gelecek kız kardeşlerimizin bu ve benzeri daha birçok cinsiyetçi söze maruz kalmaması, hayallerinin ellerinden alınmaması için burada toplanmış bulunuyoruz. Bir kadının istediği ve emek verdiği takdirde neleri başarabileceğini göstermek için..." ifadelerini kullandı.

İdil Biret'ten piyano performansı

Canlı yayın; piyanist İdil Biret'in performansının yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Dans Kulübü öğrencilerinin gösterisiyle keyifli anlara sahne oldu.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik başarılı çalışmalar yürüten ve bunun gerçekleşmesi için öncülük eden isimlere ödülleri tören öncesi gönderildi.

Çevrim içi bağlanarak törene katılan ve ödüllerini alan isimler şöyle:

"Zerrin Tekindor (oyuncu), Ceyda Düvenci (oyuncu, Taş Kağıt Makas Duygu Atölyesi'nin Kurucusu), Songül Öden (oyuncu, BM Nüfus Fonu Türkiye Sözcüsü, Aydan Uysal (dans sanatçısı, dans eğitmeni), Bahar Toksoy Guidetti (milli voleybolcu, BM Kalkınma Programı Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu), Berker Güven (oyuncu), Burçin Mutlu Pakdil (gök bilimci), Cüneyt Ağca (OPET Genel Müdürü), Giovanni Guidetti (kadın milli voleybol takımı antrenörü, BM Kalkınma Programı Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu), Gizem Turan (Kıyı Emniyeti'nin ilk kadın römorkör kaptanı, Gözde Şekercioğlu (sosyal girişimci, Önemsiyoruz'un Kurucusu), Hilal Türkmen (uçuş test mühendisi-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ), İdil Biret (piyanist), Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı (Duygu Doğan, Azra Akıncı, Eda Asar, Peri Berker, Nil Karabina), Mine Tugay (oyuncu), Oya Ünlü Kızıl (Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü), Polen Koçak (genetik mühendisi), Selcen Faydasıçok (SBD Genel Müdürü, Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı) ve Zeynep Selvili (uzman psikolog)."

Kaynak: AA / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Kadınlar Günü Türkiye Emekçi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title