Haberler

Üniversiteliler Ünlü İsimlerle Kep Fırlattı

Nişantaşı Üniversitesi 2013-2014 Mezuniyet Töreni ünlü isimlerin de katılımı ile Yeşilköy Wow Airport Hotel’de gerçekleştirildi.

Nişantaşı Üniversitesi 2013-2014 Mezuniyet Töreni ünlü isimlerin de katılımı ile Yeşilköy Wow Airport Hotel'de gerçekleştirildi.

Törene öğretim görevlileri, öğrenciler ve velilerin yanı sıra Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Üniversite Kurucu Rektörü Prof. Dr. Abdullah Bayram, NTV Haber Koordinatörü Oğuz Haksever, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Öztiryakiler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiryaki de katıldı.

Tören, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in konuşmasıyla başladı. Alkin, 2013-2014 eğitim öğretim yılı mezunlarını tebrik ederek başladığı konuşmasında, törenin gerçekleşmesini öğrenci velilerinin sağladığını vurgulayarak, "Ben de bir öğrenci velisiyim. Önümüzdeki yıl kızımın mezuniyet töreni gerçekleşecek ve sizlerin şu anda yaşadığı heyecanın aynısını ben de gelecek yıl yaşayacağım. Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal'a ve Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Abdullah Bayram'a da Nişantaşı Üniversitesi gibi bir markayı bugünlere getirmiş olmaları nedeniyle teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi. Alkin'in konuşmasının ardından dereceyle mezun olan öğrencilere ödülleri verildi.

Mezuniyet Töreni'nin konukları arasında olan, NTV Haber Koordinatörü Oğuz Haksever yaptığı konuşmada gençlere deneyimlerinden bahsetti ve tavsiyeler verdi. Haksever, "1979 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nda bir muhabir olarak çalışmaya başladığımda, ABD'den getirdiğim "Media Writing" isimli bir kitap vardı. Haber yazma konusunda bu kitaptan ilk öğrendiğim şey 'Önce düşüncelerinizi organize edin' kuralı oldu. Bu kuralın meslek hayatında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hedefinizi belirleyip, bu hedefe doğru adım adım giderken imkanlarınızı bilip iyi kullanmanız gerekiyor. Bir diğer yandan size vazife verildiğinde, size vazifeyi veren kişinin, o işi yapabileceğinizden şüphesi olmamalı. Bu izlenimi yarattığınız andan itibaren başarılı olursunuz. Bir de donanımlı olmanız gerekiyor, bu size farklı disiplinlerden pek çok şey öğretecek ve farklı olma olanağını sağlayacak" diye konuştu.

"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI SIKINTISINI ÇÖZÜYOR"

Törenin bir diğer konuğu olan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Nişantaşı Üniversitesi gibi üniversitelerin, iş dünyasındaki yetişmiş insan kaynağı sıkıntısına çözüm bulacağını söyledi ve eğitim kurumları ile iş dünyasının işbirliğinin önemine değindi. Küçük, "Görüyorum ki salondaki hocalarımız, aileler, öğrenciler, genel olarak herkes mutlu. Tüm mezunları ve aileleri tebrik ediyorum. Bizler yıllarca üniversiteler ile sanayi işletmelerini birbirlerinden çok uzak gördük. Oysaki üniversiteler bilgi üretir, üretilen bu bilgiler de iş hayatında kullanılır ve insanlığın hizmetine sunulur. Bilgi ve pratik biraraya geldiğinde yeterliliğe ulaşılabilir" dedi.

Öztiryakiler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiryaki ise Nişantaşı Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin sevdikleri işi yapabilecek şekilde mezun olduklarına inandığını söyledi. Öztiryaki, "Bu kalabalığı, gençleri ve heyecanı görmek bana, Kerem Bey'in de söylediği gibi, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasındaki yolculuğunun çok da zor olmayacağını düşündürdü. Bu gençlerin, bu değerli üniversitede alacakları eğitimler ile 2023 hedeflerine ulaşacağı yolun kısa olduğuna olan inancım bir kere daha arttı. Oldukça da gururlandım" ifadelerine yer verdi.

Ünlü isimler, derece alan öğrencilere ödüllerini verdikten sonra öğrenciler de onlara cübbe giydirdi ve plaketlerini sundu. Tören, yemin andının ardından öğrencilerin kep fırlatmasıyla sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Oğuz Haksever Yeşilköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title