Haberler

Üniversitelerde aşı zorunlu mu? Öğrenciler aşı olmak zorunda mı? Üniversite için aşı zorunlu mu? Aşı olmayan okula gidebilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından aşı ve PCR testi zorunluluğu hakkında bazı konular detaylandırıldı. Bu kapsamda bazı sorular soruldu ve bunlara genelgeyle yanıt verildi. Öğrencilere aşı zorunlu mu? Okula gitmek için aşı olmak zorunda mıyım? Aşı olmayan okula gidebilecek mi? Üniversite için aşı zorunlu mu? Öğrenciler aşı olmak zorunda mı? Üniversitelerde aşı zorunlu mu? İşte, aşı hakkında detaylar...

Üniversitelerde aşı zorunlu mu? Öğrenciler aşı olmak zorunda mı? Üniversite için aşı zorunlu mu? sorularının yanıtı, koronavirüs pandemisi nedeniyle araştırılan konular arasında yer alıyor. Aşı olmayan okula gidebilecek mi sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündemde yer aldı. İşte, Öğrencilere aşı zorunlu mu? Okula gitmek için aşı olmak zorunda mıyım? Aşı olmayan okula gidebilecek mi? Üniversite için aşı zorunlu mu? sorularının yanıtları...

ÜNİVERSİTE İÇİN AŞI ZORUNLU MU?

Öğretmen ve okul çalışanlarına koronavirüs testi zorunlu mu oldu sorusu yanıt buldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okullarda aşı yaptırmamış öğretmenler için PCR testi isteneceğini bildirmesinin ardından, detaylar İçişleri Bakanlığı genelgesinde açıklandı. Aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olan öğretmen ve okul çalışanları haftada iki kez PCR testi yaptıracak.

Aşı olmayanlar için getirilecek PCR testi zorunluluğu şu alanlarda uygulanacak: Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

  • Üniversite öğrencileri ve çalışanları
  • Yüz yüze eğitim verecek öğretmen ve personel
  • Uçak seyahatleri
  • Konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler
  • Şehirler arası otobüs yolculuğu

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine PCR Testi konulu yeni bir genelge daha gönderdi. Genelgeye göre başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. PCR testi sonuçları okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ?

Birçok alanda PCR testinin zorunlu tutulacak olması, testlerin ücretli olup olmadığı sorusunu da gündeme taşıdı. Haberler.com kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmen ve üniversite öğrencileriyle çalışanların devlet hastanelerinde ücretsiz olarak PCR testi yaptırabileceğini açıkladı.

BAKAN ÖZER DUYURMUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, test uygulaması hakkında şunları ifade etmişti;

"Kamuoyunda bu konuda dezenformasyon söz konusu. Öncelikle net olarak ifade etmek isteriz ki öğrencilerimize yönelik aşı ve PCR testi zorunluluğu bulunmuyor. Burada kılavuzda da yer aldığı şekliyle sadece öğretmenlerimiz değil servis şoförlerinden, servislerde görevli yardımcı personel, okullardaki idari personel, kantin ve yemekhane çalışanlarına kadar eğitim-öğretim ortamına dahil olan tüm çalışanlarımız aşı olmak istiyorlarsa aşı olacaklar. Aşı zorunlu değil, süreç gönüllülük esasına göre işliyor. Öğrencilerimiz ile bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarımızın aşı olmayacaklarsa haftada 2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu var."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti;

Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitim başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz.

Aşı olmayana üniversite öğrencilerimizin ve çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs Aşısı COVIRAN Bereket PCR Testi Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title