Haberler

Unıcef ile Kilis Belediyesi Arasında 15 Milyon TL'lik İş Birliği Protokolü

UNICEF ile Kilis Belediyesi arasında 15 milyon TL'lik iş birliği protokolüKİLİS - Kilis Belediyesi ve UNICEF arasında Suriyeli ve Türk çocuklarına daha sağlıklı sosyal aktivite ve eğitim sunmak amacıyla 15 milyon TL'lik iş birliği protokolü imzalandı.

UNICEF ile Kilis Belediyesi arasında 15 milyon TL'lik iş birliği protokolü

KİLİS - Kilis Belediyesi ve UNICEF arasında Suriyeli ve Türk çocuklarına daha sağlıklı sosyal aktivite ve eğitim sunmak amacıyla 15 milyon TL'lik iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye Konukevinde gerçekleştirilen imza törenine Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Kilis Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir, Ahmet Polat ile UNICEF yetkililer katıldı.

Belediye Başkanı Hasan Kara, imza töreninde yaptığı konuşmada, Kara, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ekibine teşekkür ettiğini ifade ederek, "UNICEF ile 6 aydır görüşüyoruz. Nüfusumuzdan fazla Suriyeli olmasından dolayı Kilis özel bir önem arz ediyor. Bundan dolayı da uluslaraası kuruluşlar ile nasıl çalışırızın hesabını yapıyoruz. Bu uluslar arası kuruluşların en başında UNICEF geliyor. Bizim eski Kilis evlerine restore ederek, bayanlara yönelik eğitim merkezleri açıyoruz. Bu merkezlerde UNICEF ile yeni bir işbirliğine geçiyoruz. Yaklaşık 15 milyon TL'lik bütçe karşılığı 2 yıl boyunca beraber çalışacağız. Burada usta öğreticiler olacak. Türkçe öğretilecek, kursların mefruşat işleri olacak. Giderleri olacak. ve benzeri şeyler için harcanacak. Yaklaşık 3'de birini belediyemiz, 3'de ikisini UNICEF karşılayacak. Belediyemizin karşılayacağı kısmı biz nakdi olarak değilde ayni olarak veriyoruz. Bu kurslarımızın bütün giderlerini, elektrik, yakıt, benzer giderler olmak üzere tamamı UNICEF tarafından karşılanacak. 50 kişi çalışacak" dedi.

İnsanlık dramına seyirci kalmayarak, bizimle beraber hareket eden UNICEF'e teşekkür ettiğini ifade eden Kara, "bunlar önemli şeyler güzel adımlar, fakat yeterli adımlar değil, şuanda bizim nüfusumuzdan fazla Suriyeli var. Burada çok ciddi şekilde kaynağa ihtiyacınız var. Ama ne yazık ki uluslar arası kuruluşlardan veya batı dünyasından yeteri kadar kaynak ve destek bulamıyoruz. Biz bu insanları burada tutmak istemiyoruz. Türkiye'nin içlerine avrupanın içlerine göndermek istemiyoruz. Bu insanları burada tutabilmemiz için yeterli kaynak ve desteğin sağlanması gerekiyor."

UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, ise yaptığı konuşmada, Kilis Belediye Başkanı Hasan kara ile 6 aydır görüştüklerini ifade ederek, "konuşmuş olduğumuz işbirliğini resmiyete dökmek için buradayız. Biz Kilis'te yaşamakta olan çocuklar, gençler, kadınlar ve erkekleri yapacağımız faaliyetlere resmi olarak başlıyoruz. İşbirliğimize atıfta bulunmak istiyorum. 'İşbirliğimizi daha da güçlendirerek, hem UNICEF hemde Kilis imkanlarını bir arada toplayacağız. Kilis'te yaşayan çocuklar için' Özellikle hem türk çocuklar olsun hemde Suriyeli çocuklar olsun, yaptığımız protokol ile çocukları koruma, eğitim, sosyal uyum, başlıkları altında işbirliğine imza atıyoruz. Bu çocuklar imkanlardan faydalanmış olacaklar. İşbirliğiyle buradaki kapasiteyi biraz attırarak, güçlendirmiş olacağız. Yerel kapasiteyi ve genel kapasiteyi güçlendirmek Türk ve Suriyeli çocuklara erişimler sağlanacak. Onlara daha fazla hızlı bilgi vermek, onlara sahadaki ekiplerimizle erişeceğiz. Merkezlere gelerek bu hizmetlerden yararlanacaklar. Kilis Belediyesi koordinasyonunda hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi gücünü de seferber ederek, insan kaynağı ve teknik bilgisini seferber ederek bugün bu projeyi harekete geçireceğiz. Bu şekilde Kilis genelindeki bütün paydaşları bu projeye dahil ederek çocuklara hedeflemiş olduğumuz hizmetleri vereceğiz. Kilis yıllardır Suriye'deki çatışmalara şahit olan en yakın ilerimizden birisi. Kilis ilk ziyaret ettiğimde bir okula roket isabet etmişti. O saldırı da 2 çocuğumuzu kaybetmiştik. Kilis bu tür bombalı saldırılara maruz kaldı yine de misafir perverliğini hiçbir şekilde bırakmadı. Bu işbirliğimiz gerçekten ihtiyaç sahibi çocuklara her türlü hizmeti verebilecek bir projemiz olacak. İşbirliğimizi bu anlamda çok önemsiyoruz. Bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Ali Eryılmaz Cuma Özdemir Hasan Kara Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title