Haberler

Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi başladı

Güncelleme:

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği, insanî, millî ve özgün model arayışları çerçevesinde eğitimin yeniden değerlendirilmesi amacıyla bu yıl ilk kez "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi" düzenliyor.

18-20 Mart 2016 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde "Ne Kadar Erken O Kadar İyi!" mottosuyla gerçekleştirilecek olan kongrenin açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkan'ın konuşmalarıyla başladı.

İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkan sözlerine Çanakkale Şehitleri anmasının 101. Yılında Çanakkale Şehitlerini anarak başladığı konuşmasını "Bu topraklarda doğan her insan anne karnında parmak izi belirdiği andan itibaren Çanakkale Şehitleri'ne olan borcunun altına attığı imzayla doğar" sözleriyle açtı. Anne karnından 6 yaşına gelene kadar çocukların şahsiyet gelişiminin oluştuğunu kaydeden Özkan, bu kongre süresince 0-6 yaş aralığını müzakere edileceğini kaydetti. Özkan, çocukların bedeni, hissi, zihni ve iradi yetilerin kazandığı bu dönemin oldukça iyi değerlendirilesi gerektiğini ve bu dönemde çocukların nasihatten çok iyi örneklere ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi. 2006 yılında eğitimde insani milli ve özgün model arayışları için yola çıktıklarını kaydeden Özkan, evde ebeveynlerin çocuklarına örnek olması gerektiğini söyledi. Özkan sözlerine "Dil, din, oyun ve sanatımız nasıl olmalı? Allah, peygamber, vatan, aile sevgisi bu yaşta nasıl verilmelidir? Biz 2006 yılından bugüne eğitimin milli, insani ve özgün olması için öğretmenlere, öğrencilere ve geleceğin öğretmen adaylarına hitap eden çalışmalar yapıyoruz" dedi. Özkan sözlerini "Biz İGEDER olarak diyoruz ki hakim milletlerle mahkum milletler arasındaki fark, bir avuç yetişmiş insandır" sözleriyle noktaladı.

Nabi Avcı: "Yerli ve milli bir neslin yetişmesi için çalışıyoruz"

Özkan'ın ardından açılış konuşmasını yapmak için sahneye Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı davet edildi. Avcı, Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi'nin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı. Kongreyi düzenleyen İGEDER yöneticilerine ve kongrenin paydaşlarına teşekkür eden Bakan Avcı, "Eğitim her şeyden önce bir şahsiyet inşasıdır ve anne karnında başlar. Okul öncesi eğitimin ehemmiyeti de bu nedenle sık sık vurgulanır. Her şeyden önce şu bilinmeli ki çocuklar belli özellikleri yüklenmiş olarak dünyaya gelir. İnsani olan her şey çocukta mevcuttur. Fıtrat dediğimiz şey de budur ve anne babanın sorumluluğu çocuklarını bu fıtrata uygun olarak yetiştirmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da özellikle vurguladığı üzere yerli ve milli bir neslin yetişmesi için eğitimin bütün kademelerinin bu muhtevada yetiştirilmesi gerekir. Bu anlayışla bugüne kadar okul öncesi eğitim tüm hükümetimizin öncelikli çalışma alanı olmuştur" dedi. Bakan Nabi Avcı, bu anlamda son iki yılda yapılanları 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanlığı kurulması, fiziki mekanlardan tam kapasite yararlanabilmek adına yarım gün okul öncesi eğitim fırsatı, ekonomik sebeplerin okul öncesi eğitimi engellememesi için ücretsiz okul öncesi eğitim olanakları, yaklaşık 20 bin çocuğa maddi destek sunulması, çalışan annelerin tam gün talebini karşılamak için okul öncesi çocuk kulüpleri kurulması, okul öncesi eğitim veren öğretmenlerin ve okul öncesi okul, kreş ve derslik sayılarının artırılması konularına ağırlık verdiklerini anlattı.

Bakan Avcı, 2001-2002 eğitim öğretim yılından bugüne okul öncesi eğitim alan çocukların yüzde 75'e oranına ulaştığını ve böylelikle okula devam eden okul öncesi eğitim alan çocuk sayısının 150 bin arttığını belirtti. Avcı yine aynı dönemde 14 bin 295 olan okul öncesi eğitimi veren öğretmen sayısının bugün 72 bin 228'e, derslik sayısının ise beş kat artarak 11 bin 314'ten 58 bin 265'e yükseldiğini söyledi. Avcı sözlerini "Çocukların bize Yaradan'ın bir emaneti olduğu bilinciyle onlar için en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Müfredatı bu anlamda güncellemeye ve sayısal anlamda yakaladığımız bu ivmeyi nitelikte de yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz" diyerek noktaladı.

Açılış konuşmalarına müteakip Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmed Hamdi Topbaş, Bakan Nabi Avcı'ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Bakan Avcı da kongre paydaşları olan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Bulut, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz adına Şener Öztürk, Acıbadem Koleji Genel Müdürü İdris Topçuğlu, ÖZDER Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Özel Gökyüzü Eğitim Kurumları adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Emin Öztürk, Tekten Eğitim Kurumları adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Tekten, Palet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Av. Reyhan Uzuner, Muradiye Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Çelik ve Muradiye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrullah Karakuş kürsüye davet edildi ve Bakan Nabi Avcı'dan plaketlerini aldılar.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Nabi Avcı Çanakkale Haliç Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 18 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 18 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 18 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Kabinede değişiklik olacak mı? AK Partili Ömer Çelik yanıtladı İngiltere'de sigara satışı yasaklandı mı? İngiltere'de sigara yasağı başlıyor Süper Lig şampiyonluk oranları GÜNCEL NİSAN 2024! Bayern Münih Arsenal maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) B.Münih Arsenal maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Rüyada dağ görmek ne anlama gelir? Rüyada karlı dağ görmek neye işaret eder? Rüyada dağ manzarası görmek, Rüyada yeşil dağ görmek nedir? Bayern Münih-Arsenal maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! B.Münih Arsenal maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Zıt Anlamlı Kelimeler nelerdir? Tüm zıt anlamlı kelimelere örnekler nedir? Zıt anlamlı sözcükler konu anlatımı ve listesi! Tilâvet Secdesi nedir? Kuran'da Tilâvet Secdesi ne demektir? Tilâvet Secdesi kelimesinin tanımı ve anlamı! 23 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Bayern Münih-Arsenal maçı CANLI izle! 17 Nisan Bayern Münih-Arsenal Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 18 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Manchester City Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title