Haberler

Uluslararası Darbe Sempozyumunun İlk Panelinde '27 Mayıs ve Adnan Menderes' Konuşuldu

Yazar Zeynep Bayramoglu’nun moderatörlüğünde Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın konuşmacı olarak katılımlarıyla Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Yazar Zeynep Bayramoglu'nun moderatörlüğünde Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın konuşmacı olarak katılımlarıyla Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

"27 Mayıs ve Adnan Menderes" başlıklı panele Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Gazeteci-Yazar Zeynep Bayramoğlu, Adnan Menderes Üniversitesi'nde böyle bir platformda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği açılış konuşmasında darbelerin unutturulmaması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise, 12 Eylül'ü yaşayan ve o dönemde 7 yıl cezaevinde kalan biri olarak haksızlıklara asla boyun eğmediğini belirterek, bütün darbelerin lanetlenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin bedel isteyen bir coğrafyada ancak güçlü bir ekonomi, büyük bir ordu, güçlü bir demokrasi ile var olabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Özdağ, "Türkiye'de milletleşme sürecini sağlayamazsanız, ekonominizi güçlendiremezseniz darbelere engel olamazsınız" dedi.

Türkiye'de ilk darbenin Adnan Menderes'e yapıldığını ifade eden Özdağ, "Darbeler demokrasimizi içselleştirememize sebep oldu, ekonomimize zarar verdi. Milletleşme sürecimizi yerle bir etti." şeklinde konuştu.

Bayramoğlu'nun moderatörlüğünde soru cevap şeklinde devam eden panelde İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Demokrat Partinin herkesi temsil eden yapısından bahsederek "Demokrat Parti'de azınlıkların da temsilcileri vardı." dedi.

Dünyadaki en sorunsuz göç hareketinin 1950-1960 yılları arasında gerçekleştiğini belirten Kocabıyık, söz konusu yıllar arasında köyden kente göç edenlerin kolaylıkla iş bulabildiklerini, bu durumun şehirlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Hüseyin Kocabıyık "En büyük inkılap, demokrasi inkılabıdır" diyerek sözlerine son verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kocabıyık Adnan Menderes Milletvekili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title